Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Επιχείρηση να σωθεί μικρό πουλί που έπεσε από τη φωλιά του (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 08:28 Λαμία: Επιχείρηση να σωθεί μικρό πουλί που έπεσε από τη φωλιά του (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Επενέβη και η Πυροσβεστική που κλήθηκε από φιλόζωους…

Οι δυνατές κραυγές μια μάνας καρακάξας που ζητούσε το παιδί της ξεσήκωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/5) το κέντρο της Λαμίας πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Το μικρό πουλί είχε πέσει από τη φωλιά του που ήταν πολλά μέτρα από το έδαφος στο πανύψηλο κυπαρίσσι που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά και όπως ήταν φυσικό αδυνατούσε να επιστρέψει σε αυτήν.

Διερχομένη φιλόζωος άκουσε τις κραυγές της μητέρας και κατάλαβε τι είχε συμβεί και μαζί με τη γειτονιά προσπάθησε να βρει λύση για να προστατεύσει το πτηνό από τίποτα γάτες που μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή.

Τελικά κάλεσαν την Πυροσβεστική, όμως παρά την καλή θέληση των πυροσβεστών, η φωλιά ήταν πολύ ψηλά και ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να προσεγγίσουν με μια απλή σκάλα.

Δείτε το βίντεο:

Τελικά προκρίθηκε η λύση, η μικρή καρακάξα να μπει μέσα σε ένα κουτί το οποίο στερέωσαν στο ύψος του  εγκαταλελειμμένου περιπτέρου που βρίσκεται στο σημείο. Ίσως εκεί η μητέρα να μπορέσει να το ταΐσει εωσότου σε μερικά 24ωρα μπορέσει να πετάξει, καθώς ο νεοσσός φαινόταν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδων.

Δείτε ένα ακόμη βίντεο με τη μητέρα καρακάξα να καλεί το μωρό της: