Η απάντηση για την υπόθεση με τους ανιχνευτές στη δυτική Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 08:52 Η απάντηση για την υπόθεση με τους ανιχνευτές στη δυτική Φθιώτιδα φώτο από ΕΛ.ΑΣ.

 

Διαβάστε τι αναφέρει στην απάντησή του ο συνήγορος κ. Γεώργιος Νίκας των ατόμων που εμπλέκονται στην πρόσφατη υπόθεση με τους ανιχνευτές μετάλλων στη δυτική Φθιώτιδα.

«Κατόπιν ενός ρεπορτάζ σας σχετικά με τη σύλληψη 4 ατόμων από τη Φθιώτιδα με τίτλο: "Πήγαν για λίρες και βρέθηκαν με χειροπέδες", το οποίο προφανώς έχει γραφτεί βάσει της  σχετικής ανακοίνωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και προς αποκατάσταση της αλήθειας ως Πληρεξούσιος Δικηγόρος των συλληφθέντων θα πρέπει να σας αναφέρω τα εξής τα οποία είναι απολύτως νόμιμα, βάσιμα και αληθή και παρακαλώ για την δημοσίευση αυτού του κειμένου στη φιλόξενη ιστοσελίδα σας.

Η αλήθεια λοιπόν είναι κατ΄αρχάς ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν μεταβεί στο τόπο που συνελήφθησαν προκειμένου να βρουν λίρες αλλά για εκπλήρωση ιδιαίτερου ηθικού καθήκοντος  ενός εκ των συλληφθέντων, οι άνθρωποι αυτοί επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα  και κατά το χρόνο της συλλήψεως τους βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητα τους. Στο ένα αυτοκίνητο που είναι  κυριότητας του ιδιοκτήτη των ανιχνευτών , υπήρχαν δύο ανιχνευτές σωληνώσεων και καλωδίων εκ των οποίων ο ένας ο πιο μικρός ήταν στο βαλιτσάκι του στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και ο άλλος επειδή δεν χωρούσε στο πορτ μπαγκάζ ήταν στο πάνω κάθισμα, χωρίς να είναι λειτουργικός  γιατί δεν είχε συναρμολογηθεί πλήρως.

Δεν είχε γίνει χρήση των μηχανημάτων και για το λόγο αυτό  ήταν σε αυτή την κατάσταση που αναφέρω παραπάνω. Οι ανιχνευτές αυτοί είχαν αγορασθεί τις αμέσως προηγούμενες μέρες, δηλαδή προ 2-3 ημερών προ του συμβάντος αυτού. Σημειωτέον δε ο ιδιοκτήτης των ανιχνευτών αυτών αμέσως με την παραλαβή των μηχανημάτων αυτών είχε  στείλει αυθημερόν αίτηση στο Υπουργείο  Πολιτισμού για να του χορηγηθεί η νόμιμη άδεια κατοχής των ανιχνευτών αυτών.

Οι ανιχνευτές αυτοί είχαν αγορασθεί με τιμολόγια και έχουν αγορασθεί αντί 235 ευρώ, δηλαδή είναι ένα ευτελές ποσό που καθιστά τους ανιχνευτές αυτούς απρόσφορους για ανακάλυψη λιρών, οι οποίες φυσικά δεν θα ήταν στο σημείο όπου βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι εντολείς μου».

Γεώργιος Νίκας
Δικηγόρος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση