Ράχες: Στα "κάγκελα" κάτοικοι και επαγγελματίες για τα έργα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 09:38 Ράχες: Στα "κάγκελα" κάτοικοι και επαγγελματίες για τα έργα!

«Δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση τον αποκλεισμό μέσα στο καλοκαίρι....», λένε εξοργισμένοι οι επαγγελματίες στο LamiaReport - Τι ζητάει η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου στην επιστολή που απέστειλε στους εμπλεκόμενους φορείς για τα έργα στην είσοδο των Ραχών.

Όπως ειναι φυσικό οι επαγγελματίες και στις Ράχες περίμεναν με μεγάλη αγωνία την επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτή την τόσο νευραλγική περίοδο, θα είχαν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό θέμα της απρόσκοπτης πρόσβασης στις Ράχες, που όπως ειναι γνωστό αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολύ κόσμο.

Ήδη μέχρι σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ταλαιπωρηθεί από τα έργα που εκτελεί η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», αφού όπως μας κατήγγειλαν πολλοί οδηγοί που είχαν προορισμό τις Ράχες βρέθηκαν στην Πελασγία, από τον παλιό δρόμο, λόγω της ελλιπούς σήμανσης σε κομβικά σημεία. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι να συνεχιστούν αυτά τα έργα και ουσιαστικά η είσοδος - έξοδος των Ραχών να ειναι από το Αχλάδι. «Πέρα από την ταλαιπωρία των κατοίκων για εμάς τους επαγγελματίες αυτό θα είναι η ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις μας....», τονίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

«Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια λύση. Διαφορετικά ας έρθουν να τους παραδώσουμε τα κλειδιά και να μας πληρώσουν και τα χρέη....», έλεγε χαρακτηριστικά στο LamiaReport ένας από αυτούς.

Στο πλευρό των επαγγελματιών και η Δημοτική Αρχή, που ζητά να σταματήσει προσωρινά το έργο και να ξεκινήσει πάλι την 1η Οκτωβρίου, όταν ουσιαστικά θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.

Δείτε την επιστολή που απέστειλε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:

ΠΡΟΣ: 1.Υπουργείο Υποδομών και
Μεταφορών
ΕΥΔΕ Κατασκευής Συγκοινωνιακών
Έργων με Σ.Π.
2. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Διεύθυνση Δ17 Λειτουργίας, Συντήρησης
& Εκμετάλλευσης Συγκοινωνιακών
Υποδομών με Σ.Π.
3.ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Από 10 Μαΐου2021 έχουν αρχίσει εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας 1R(Χ/Θ 242 +730) του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑ.ΘΕ στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί και έχει γίνει η αναγκαία κατά τα άλλα διακοπή της κυκλοφορίας στην 32 Χ/Θ Π.Ε.Ο. Λαμίας-Βόλου (Είσοδος Ραχών) και στα δυο ρεύματακυκλοφορίας, ενώ η διεξαγωγή αυτής γίνεταιμέσω παρακαμπτήριων οδών κατά τηδιάρκεια της Φάσης Β2 των εργασιών και θα είναι διάρκειας από 10-5-2021 μέχρι και 8-12-2021.

Αρχικά θα θέλαμε να επισημάνουμε, την εκπεφρασμένη ήδη βούλησή μας για παροχή κάθε νόμιμης και αναγκαίας συνδρομής για την κατασκευή και ολοκλήρωση του ως άνω προγραμματισθέντος έργου, που αποσκοπεί προφανώς στην ασφαλή χρήση της γέφυρας και στην απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών .

Στο πλαίσιο της αγαστής μας συνεργασίας, θεωρούμε δεδομένη και την εκ μέρους σας βούληση για την κατασκευή του ως άνω έργου, χωρίς όμως δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Η προγραμματισμένη όμως κατασκευή, για το χρονικό διάστημα από 10-5-2021 μέχρι και το Δεκέμβριο του έτους 2021, θα δημιουργήσει και θα προσθέσει πλείστα όσα προβλήματα στην τοπική οικονομία, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο, που προσπαθεί να ανακάμψει από τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid 19.

Ειδικότερα δε, η προγραμματισμένη κατά τα ως άνω διακοπή της κυκλοφορίας, στην 32 Χ/Θ ΠΕΟ Λαμίας-Βόλου (Είσοδος Ραχών) και στα δυο ρεύματα και η διεξαγωγή αυτής μέσω παρακαμπτήριων οδών, θα επιφέρει σοβαρό οικονομικό πλήγμα στις επιχειρήσεις της κατ εξοχήν τουριστικής περιοχής του Δήμου μας, ήτοι της Κοινότητας των Ραχών, αφού θα καταστήσει δυσχερή την πρόσβαση σε αυτήν και ως εκ τούτου θα βλάψει σοβαρά την τουριστική κίνηση της περιοχής με δυσμενείς οικονομικές συνέπειες για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Επιπλέον, η εκτέλεση των εργασιών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα προσθέσει προβλήματα ασφαλούς διέλευσης , λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων, σε παρακαμπτήριους οδούς με όσους και όποιους κινδύνους ως εκ της φύσης της συνεπάγεται .

Κατόπιν του δικαίου αιτήματος και της εισήγησης των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι μας εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τα σοβαρά τους επιχειρήματα, τα οποία μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και σας παραθέσαμε πιο πάνω, παρακαλούμε όπως μετατοπίσετε τον χρόνο έναρξης των εργασιών ανακατασκευής της γέφυρας την 1η Οκτωβρίου 2021, ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί στην αναμενόμενη, λόγω του καλοκαιριού και της άρσης των περιοριστικών μέτρων, οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, αλλά και στην ασφαλή χρήση της ΠΑ.ΘΕ., κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου.

Με εκτίμηση
Η Δήμαρχος Στυλίδας
Βιργινία Στεργίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση