Την Κυριακή η εκδήλωση στην Καλύβα του Στεφανή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 17:14 Την Κυριακή η εκδήλωση στην Καλύβα του Στεφανή

Από το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λαμίας και την Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ…

 

Το ξεκίνημα του αντάρτικου το Μάη του 1942 από την Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα, γιορτάζει την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λαμίας ως εκδήλωση τιμής και μνήμης σε αυτούς που αγωνίσθηκαν απέναντι στους κατακτητές.

Όπως σημειώνουν σε δελτίο τύπου οι διοργανωτές, «μετά από απόφαση και εντολή της Κ.Ε. του ΚΚΕ και με τη στήριξη των τοπικών κομματικών οργανώσεών του ο Άρης Βελουχιώτης, σε συνθήκες βαθιάς σκλαβιάς, αντάμωσε τους λιγοστούς συντρόφους του σε ένα καλύβι έξω από τη Σπερχειάδα και βγήκαν στο βουνό. Κι από τότε η  ασήμαντη καλύβα έγινε μνημείο δόξας.  

Το ξεκίνημα μιας ολιγομελούς ομάδας εξελίχτηκε στο λαογένητο ΕΑΜ που  με τον χιλιοτραγουδισμένο ΕΛΑΣ έγραψε σελίδες δόξας και θυσιών ενάντια στην τριπλή φασιστική Κατοχή και στους ντόπιους συνεργάτες των κατακτητών.

Καλούμε το λαό της περιοχής την Κυριακή 23 Μάη, 10.30 το πρωί, στην Καλύβα του Στεφανή, έξω από τη Σπερχειάδα, να πάρει μέρος στην εκδήλωση, να τιμήσει τη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, να διδαχτεί από το παράδειγμά τους και να δυναμώσει την πάλη του στις δύσκολες μέρες που ζει σήμερα εξ’ αιτίας της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης η οποία επιδεινώθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δίνουμε το «παρών» και αποτίουμε το φόρο τιμής που αρμόζει στον ιστορικό αυτό τόπο της Δυτικής Φθιώτιδας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση