Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 12:35 Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα

Είχε εισβάλει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη και με την απειλή όπλου είχε αφαιρέσει 9.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου, άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με κουκούλα και χειρουργική μάσκα, εισήλθε στο τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού, απέσπασε από το ταμείο χρηματικό ποσό, ενώ ακολούθως εξανάγκασε υπάλληλο να του ανοίξει την πόρτα ασφαλείας, διαφεύγοντας από το σημείο αρχικά πεζός και στη συνέχεια επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η Ασφάλεια αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο ταυτοποίησε ως δράστη έναν Έλληνα κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος εντοπίσθηκε την Τρίτη (18-05-2021) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, έξωθεν του σπιτιού του.

Ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό, ένα τσαντάκι και ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, τα οποία έφερε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη κατόπιν σχετικού Εντάλματος του Α’ Ανακριτή Πρωτοδικών Χαλκίδας και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση