Ξεκίνησαν οι εργασίες στο «Τριάγωνον Λαμίας» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 08:01 Ξεκίνησαν οι εργασίες στο «Τριάγωνον Λαμίας» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Προσβλέπουμε σε ένα κέντρο πιο λειτουργικό, φιλικό και σύγχρονο…» δηλώνει ο Θύμιος Καραΐσκος που επιθεώρησε με συνεργάτες του την πρόοδο των αποξηλώσεων στην οδό Θεμιστοκλέους…

Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης δημοσίου χώρου Ανοικτού Εμπορίου «Τριάγωνον Λαμίας», στο κέντρο της πόλης, με το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φώσκολο και τον  εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ρίζο, να επιθεωρούν το πρωί της Τρίτης (25/5) την πρόοδο των εργασιών αποξηλώσεων - εκσκαφών επί της οδού Θεμιστοκλέους.

«Προσβλέπουμε σε ένα κέντρο πιο λειτουργικό, φιλικό και σύγχρονο, προσπαθώντας να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση των επαγγελματιών και των πολιτών», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία πρέπει να τηρηθούν ώστε να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα το συγκεκριμένο έργο.

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά το έργο που μελετήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση τέλος του έτους 2018, εντάχθηκε στο  πρόγραμμα  ΕΠΑνεκ / ΕΣΠΑ 2014-2020 τέλος Ιουνίου 2019,  δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2020, η δε σύμβαση υπογράφτηκε 16/04/2021.

Αφορά την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της περιοχής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου με την ονομασία «Τριάγωνον» της Λαμίας και ιδιαίτερα των πεζοδρόμων Συγγρού, Θεμιστοκλέους, Τζαβέλα και Καλύβα Μπακογιάννη (τμήμα από Ροζάκη Αγγελή έως Τζαβέλα), Βύρωνος (τμήμα από οδ. Καραγιαννοπούλου έως Ροζάκη Αγγελή) καθώς επίσης και του κενοταφείου του Αθανασίου Διάκου επί του πεζοδρόμου  Καλύβας Μπακογιάννη (τμήμα από Ροζάκη Αγγελή έως Πλ. Λαού).

Η εργολαβία αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης παρέμβασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, για την αναβάθμιση και εξοπλισμό  του κέντρου της Πόλης με «έξυπνα» συστήματα και την ανάδειξη μιας ενιαίας φυσιογνωμίας στην περιοχή.

Η ολοκλήρωσή των εργασιών  αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Οι εργασίες αποξηλώσεων και εκσκαφών (χωματουργικά) θα εκτελεσθούν εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου ενώ τους ίδιους μήνες θα γίνεται και η σκυροδέτηση των τμημάτων που αποξηλώθηκαν (σκυροδέματα βάσης) αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες υπόγειες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα εκτελούνται εργασίες επιστρώσεων και λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο ανάδοχος, μετά από συνεννόηση με την επίβλεψη, ξεκίνησε τις εργασίες αποξηλώσεων τμηματικά ώστε να προκληθεί η λιγότερη δυνατή όχληση στα καταστήματα του κέντρου – της εν λόγω περιοχής.

Έτσι σε πρώτη φάση πραγματοποιούνται οι αποξηλώσεις - εκσκαφές επί της οδού Θεμιστοκλέους, στην συνέχεια ακολουθεί το υπόλοιπο τμήμα έως την οδό Ρήγα Φεραίου (Traffic Shop) και το αντίστοιχο Θεμιστοκλέους - Ρ. Φεραίου (οδός Συγγρού).

Οι εργασίες αποξηλώσεων, ενδιάμεσες συμπληρωματικές εργασίες (υποδομές)  έως και την σκυροδέτηση, υπολογίζεται πως θα έχουν διάρκεια 15 ημερολογιακών ημερών ήτοι έως την 07.06.2021.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση