Μάνα και κόρη επέζησαν τρεις μέρες σε χαράδρα όπου έπεσαν με το αυτοκίνητό τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 08:08 Μάνα και κόρη επέζησαν τρεις μέρες σε χαράδρα όπου έπεσαν με το αυτοκίνητό τους

Το τηλεφώνημα στην Αστυνομία και η επιχείρηση διάσωσης…

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους σταθήκαν δύο γυναίκες (μάνα και κόρη), που είχαν τροχαίο την Κυριακή (23/5) στο 23ο χλμ Κατερίνης - Ελασσόνας, έπεσαν σε χαράδρα και ανασύρθηκαν ζωντανές τρεις ημέρες αργότερα από πυροσβέστες της Ορειβατικής Ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ!

Δεν το χωράει ανθρώπου νους την περιπέτεια που βίωσαν οι δύο γυναίκες οι οποίες επέζησαν της εκτροπής - ανατροπής, αλλά δεν μπορούσαν να ειδοποιήσουν για βοήθεια καθώς δεν είχε σήμα το κινητό τους εκεί που είχαν πέσει!

Καταφέρνοντας τελικά μετά από σχεδόν τρεις ημέρες να ανεβούν σε σημείο όπου υπήρχε λίγο σήμα και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή της Ορειβατικής Ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ και γύρω στις 15:30’ της Τετάρτης (26/5) μάνα και κόρη μεταφέρονταν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κατερίνης για αξιολόγηση της κατάστασής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγενείς των δύο γυναικών δήλωσαν την εξαφάνισή τους την Τρίτη και έκτοτε υπήρξαν αναζητήσεις από την αστυνομία, που γνώριζε ότι είχαν φύγει με προορισμό το χωριό Πυθιός.

Θετικά καταλυτικό ρόλο στη διάσωση των δύο γυναικών έπαιξε το τηλεφώνημα που κατάφερε τελικά και έκανε η μητέρα στην αστυνομία, μέσα από τη χαράδρα και από το στίγμα του κινητού οι διασώστες, κατάφεραν να τις εντοπίσουν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση