Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα αρνητικά τα rapid tests στο Δήμο Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 16:50 Όλα αρνητικά τα rapid tests στο Δήμο Λοκρών

Θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες στο άμεσο μέλλον…

Σε Έξαρχο και Καλαπόδι, βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και με τη συνεργασία του Δήμου Λοκρών, προχώρησαν στη διενέργεια rapid tests Covid-19 για τους κατοίκους των παραπάνω Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, στον Έξαρχο πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στην κεντρική πλατεία του χωριού για πεζούς. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν στο σύνολό τους αρνητικά σε Covid-19.

Στο Καλαπόδι πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα του Καλαποδίου για πεζούς. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν στο σύνολό τους αρνητικά σε Covid-19.

Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον, όπως ενημερώνει σχετικά, ενώ ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, ο οποίος συμμετείχε στη δειγματοληψία στο Καλαπόδι, ευχαριστεί όσους προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψίας, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας.

Να σημειώσουμε ότι στον Έξαρχο ήταν η 2η φορά που γινόταν δειγματοληψία από τον περασμένο Μάρτιο με αρνητικά και τότε αποτελέσματα. Αντιθετα στο Καλαπόδι που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την covid-19 είχαν γίνει άλλες δύο δειγματοληψίες αρχές Μαρτίου, όταν και είχαν βρεθεί έξι θετικά σε δείγμα 135 τεστ και αρχές Απριλίου όταν 90 δείγματα είχαν βγει όλα αρνητικά.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 27 Μαΐου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας 41 δράσεις, με λήψη 6.818 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 34,7% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 207 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,0%).