Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Προσποιήθηκε γιο γνωστού επαγγελματία για να αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 07:20 Φθιώτιδα: Προσποιήθηκε γιο γνωστού επαγγελματία για να αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένη

Προσοχή θρασύτατος απατεώνας «χτύπησε» στη Λοκρίδα. Πληθαίνουν τα περιστατικά απάτης μετά την άρση των περιορισμών μετακίνησης…

Δεν έχει όρια το θράσος των απατεώνων που ψάχνουν ευκαιρίες, κυρίως απέναντι σε ηλικιωμένα άτομα και με χίλιους τρόπους να τους αποσπάσουν μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Τελευταίο περιστατικό το μεσημέρι της Πέμπτης (27/5) στην Αρκίτσα όπου άγνωστος δράστης, αφαίρεσε 200 ευρώ από 85χρονη.

Ο ψηλός, καλοντυμένος και γεροδεμένος άνδρας έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς την ώρα που εκείνη πότιζε στον κήπο της, συνοδευόμενος από μια κοπέλα που περίμενε στο αμάξι. Πλησίασε με ένα φάκελο την ηλικιωμένη και της συστήθηκε ως γιος γνωστού επαγγελματία της περιοχής με τον οποίο έχει συναλλαγές ολόκληρο το χωριό. Ζήτησε την κόρη της γιαγιάς, γνωρίζοντας προφανώς ότι εκείνη μόλις είχε φύγει με το σύζυγό της, για να πάει να εμβολιαστεί στο ΚΥ Καμένων Βούρλων και θα αργούσε καμιά ώρα να επιστρέψει.

Την παρακάλεσε λοιπόν, για να μην περιμένει, να του δώσει εκείνη τα 200 ευρώ που υποτίθεται χρωστούσε η κόρη της στον πατέρα του, γνωρίζοντας σίγουρα ότι όλο και κάποια συναλλαγή θα είχαν οι οικογένειες λόγω των αγροτικών τους ενασχολήσεων.

Μόλις πήρε τα χρήματα, επιβιβάστηκε στο μικρό ασημί αυτοκίνητο που τον περίμενε η συνεργός του (πιθανότατα opel corsa) και εξαφανίστηκε.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο ΑΤ Λοκρών, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας ερευνώνται τα στοιχεία του δράστη, την περιγραφή του οποίου θυμάται πολύ καλά η ηλικιωμένη.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάλογα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, μετά την άρση του περιορισμού μετακίνησης. Πρόκειται για γνωστά πρόσωπα στις αρχές, στην πλειοψήφία τους κάτοικοι Αττικής, που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους απάτες, αξιοποιούν όμως ότι ελαφρυντικό υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα και κυκλοφορούν συνεχώς ελεύθεροι...