Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Ασφυκτικά γεμάτη και πάλι η ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 08:48 Νοσοκομείο Λαμίας: Ασφυκτικά γεμάτη και πάλι η ΜΕΘ

100% πληρότητα και στη Γενική ΜΕΘ…

Αυξάνεται συνεχώς η πίεση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας με την πληρότητα να φτάνει και πάλι το 100% όπως είχε ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου με την έξαρση στην περιοχή μας του 3ου κύματος της πανδημίας.

12 σχεδόν εβδομάδες μετά και η κατάσταση στη ΜΕΘ είναι... σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Το Σάββατο 29 Μαΐου είχαμε την εισαγωγή 67χρονης από χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας συμπληρώνοντας τα 12 κρεβάτια που είναι το δυναμικό της Μονάδας. Την προηγούμενη ημέρα είχαμε αρχικά την εισαγωγή ενός 27χρονου Λαμιώτη κι το βράδυ είχε ακολουθήσει ένας 47χρονος κάτοικος Αταλάντης.

Έτσι βρεθήκαμε και πάλι στο 12 στα 12 τη στιγμή που και η Γενική ΜΕΘ έχει επίσης πληρότητα 100% με 8 στους 8 ασθενείς, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους γιατρούς και νοσηλευτές του συγκεκριμένου τμήματος.

Αυτή τη στιγμή το παλαιότερο περιστατικό που αντιμετωπίζεται στην Εντατική είναι του 43χρονου Λαμιώτη που είχε διασωληνωθεί στις 7 Μαΐου. Γενικά τα σοβαρά περιστατικά από τη Λαμία καταλαμβάνουν το 50% (6 ασθενείς).

Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι από Ανατολική Φθιώτιδα (2), Αταλάντη, Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία (από 1). Διάμεση ηλικία είναι τα 66 έτη.