Δεν ευθύνεται το εμβόλιο της Pfizer για το θάνατο του 62χρονου στον Αλμυρό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 12:35 Δεν ευθύνεται το εμβόλιο της Pfizer για το θάνατο του 62χρονου στον Αλμυρό (ΦΩΤΟ αρχείου)

Τι λέει το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή…

Ανάστατη είναι η κοινωνία του Αλμυρού μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός 62χρονου, σχεδόν 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο 62χρονος που άφησε το πρωί της Παρασκευής (28/5) την τελευταία του πνοή ενώ είχαν περάσει 12 ώρες από τον εμβολιασμό του, είχε παραπονεθεί σε οικείους του κάποιες ώρες μετά τον εμβολιασμό του  για πόνους στο στήθος και στα χέρια και λίγες ώρες αργότερα ο άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή.

Με ασθενοφόρο ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το έμφραγμα καταγράφηκε ως επίσημη αιτία θανάτου, ωστόσο οι οικείοι του εξέφρασαν ανησυχίες πως σχετίζεται με το εμβόλιο και ζήτησαν την διερεύνηση του θέματος.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr που επικοινώνησε με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε η σορός του 62χρονου για νεκροψία νεκροτομή, το πρώτο πόρισμα αναφέρει ως αιτία θανάτου έμφραγμα που προκλήθηκε από παλαιότερη θρόμβωση και δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από την Υπηρεσία, θα ακολουθήσουν και ιστολογικές εξετάσεις, ενώ η όλη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών θανάτου του 62χρονου θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση