Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Νεομοναστηριώτες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 22:48 Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Νεομοναστηριώτες

Σε κλίμα συγκίνησης και ιστορικής μνήμης τελέστηκε την Κυριακή 30/5 η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των Νεομοναστηριωτών που εκτελέσθηκαν ομαδικά από τους Ιταλούς κατακτητές, στις 26 Μαΐου 1942.

Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Λιόλιος τόνισε πως το ιστορικό αυτό γεγονός, δεν είναι δυνατόν να διαγραφεί από τη μνήμη μας και να αλλοιωθεί, είναι η απόδειξη της θυσίας των συμπατριωτών μας στην υπερφίαλη εξουσία του φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Το παρόν έδωσαν Πολιτειακοί και Τοπικοί Παράγοντες καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων. Μεταξύ αυτών στην εκδήλωση παρευρέθησαν  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Οικονόμου Ιωάννης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κοτρωνιάς Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καλημέρης Νικόλαος και κ. Παπάρας Χρήστος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, κ. Καναβός Νικόλαος και κα Αυγέρη Αθανασία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Λελεντζής Γεώργιος, Γκανίδης Ιωάννης, Νιάνιος Χρήστος, Καϊδατζής Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Μοναστηρίου κ. Καμπορούδης Πασχάλης, η Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού κα Μητσοπούλου Κωνσταντία, ο Εκπρόσωπος Αποστράτων Ε.Σ. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Φωκίδας κ. Ιωάννης Τσιγάρας, η Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματίου Α.Ο.Μ.Ν κα Θωμαή Κότσαλη, η Εκπρόσωπος του ΟΠΑΣΤΕ κα  Δημοπούλου Ευαγγελία, ο  Πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Τσιμπερούδης Γεώργιος.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε πρωτοστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Αμβροσίου Ηγούμενου της Μονής Αντίνιτσας. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση