Νοσοκομείο Λαμίας: Δύο νέοι θάνατοι στη ΜΕΘ από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 08:28 Νοσοκομείο Λαμίας: Δύο νέοι θάνατοι στη ΜΕΘ από κορωνοϊό

Δυναμική ισορροπία σε εισαγωγές και εξιτήρια…

Με νέους θανάτους ασθενών με covid ξεκίνησε ο νέος μήνας στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 1 Ιουνίου έγινε γνωστός ο θάνατος 81χρονης Λαμιώτισσας η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού. Είχε διασωληνωθεί στις 20 Μαΐου και για 11 ημέρες έδινε άνιση μάχη με τον ιό.

Δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα μία ακόμη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ άφηνε και εκείνη την τελευταία της πνοή από επιπλοκές του κορωνοϊού. Πρόκειται για 77χρονη που είχε μεταφερθεί διασωληνωμένη και σε πολύ σοβαρή κατάσταση από το Νοσοκομείο της Θήβας στις 19 Μαΐου.

Όσο κι αν ακούγεται σκληρό όταν ο ιός «χτυπήσει» σε μεγάλες ηλικίες και βρει υποκείμενα νοσήματα, η μάχη είναι άνιση! Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι στην προσπάθεια που γίνεται για χτίσιμο ανοσίας. Μπορεί να καταγράφονται παρενέργειες σε κάποια μερίδα ηλικιών, ωστόσο τα νούμερα των απωλειών είναι συντριπτικά πολλαπλάσια.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι μέσα στο Μάιο η Φθιώτιδα θρήνησε την απώλεια 23 ατόμων, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει 123 άτομα (χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε πόσοι έφυγαν αργότερα από τις επιπλοκές). Μέσα στο Μάιο οι μολύνσεις στη Φθιώτιδα ήταν μόλις 518 που σημαίνει ότι από αυτούς 9 στους 200 (4,5%) κατέληξαν!

Τέλος να αναφέρουμε ότι παραμένουν 18, εδώ κι αρκετές ημέρες, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτίριο, καθώς παρατηρείται μια δυναμική ισορροπία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση