Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πειραματικό 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 08:26 Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πειραματικό 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την εισαγωγή μαθητών Α΄ τάξης…

Άνοιξε την Παρασκευή 28 Μαΐου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών της Α΄ τάξης στο 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία, η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι η κλήρωση για τις εισαγωγικές τάξεις των Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Όπως μας ενημερώνει η Διευθύντρια του Σχολείου Ευσταθία Καρανικόλα, «Οι γονείς και οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2021-2022 δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) πατώντας «Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο - Gov.gr» από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021. Η κλήρωση διενεργείται ηλεκτρονικά από τριμελή Επιτροπή.

»Ως προς την πλήρωση κενών θέσεων τόσο στις εισαγωγικές τάξεις όσο και στις λοιπές τάξεις των Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, αυτές καλύπτονται με κλήρωση η οποία διενεργείται στην οικεία σχολική μονάδα τις πρώτες ημέρες έναρξης του σχολικού έτους.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές που φοιτούν σε σχολείο που χαρακτηρίστηκε ως Πρότυπο ή Πειραματικό εξακολουθούν να φοιτούν σε αυτό, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην οικεία βαθμίδα

Το υπουργείο Παιδείας επίσης τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Φέτος, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Σχολείο του Αύριο, σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων που θα λειτουργούν στη χώρα, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανήλθε από 62 σε 112. Πλέον λειτουργούν Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Δίνεται με αυτό τον τρόπο στους μαθητές μας η δυνατότητα να συμμετέχουν στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και μεθόδων, σχολικών εγχειριδίων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού.

Στόχος του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι, όχι μόνο η υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η ανάπτυξη συνεργασιών με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά η ανάδειξη του σχολείου ως συνδετικού κρίκου μεταξύ της ραγδαίας εξελισσόμενης επιστημονικής γνώσης και της κοινωνίας, η διάχυση καλών πρακτικών σε όλο το σχολικό δίκτυο της χώρας και η συνολική αναβάθμιση της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του 16ου Δ.Σ. Λαμίας 2231023814.