Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συμμετοχή στα rapid tests στη Λαμία - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 14:11 Μεγάλη συμμετοχή στα rapid tests στη Λαμία - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

«Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να χτίσουμε ανοσία…» το μήνυμα…

Πολύς κόσμος έδωσε για μία ακόμη φορά το παρόν στη δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας, σε συνεργασία με το δήμο Λαμιέων για την επιδημιολογική επιτήρηση της περιοχής.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 561 γρήγορα τεστ (rapid test) από τα οποία βγήκαν δύο (2) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,36%).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport επρόκειτο για νεαρό ζευγάρι με τη γυναίκα να έχει ανιχνευθεί σε self test το οποίο και επιβεβαίωσε.

Παρά την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στις τελευταίες δειγματοληψίες, ο υπεύθυνος των ΚΟΜΥ στη Φθιώτιδα ιατρός της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας Παύλος Μαμακής ζητεί από τον κόσμο να μην εφησυχάζει και να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας εωσότου να χτιστεί η επιθυμητή ανοσία.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα σε καθημερινή βάση στο Δήμο Λαμιέων (στην πόλη και σε Κοινότητες), ενώ έχουν προγραμματιστεί επίσης δειγματοληψίες στους Δήμους Αμφίκλειας - Ελάτειας (Τρίτη 8/6), Δομοκού (Τετάρτη 9/6), Λοκρών (Πέμπτη 10/6) και Καμένων Βούρλων (Πέμπτη 10/6).