Λαμία: Παραμένει σχεδόν γεμάτη η ΜΕΘ - Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι στο Πέτρινο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 07:35 Λαμία: Παραμένει σχεδόν γεμάτη η ΜΕΘ - Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι στο Πέτρινο

Ο ιός παραμένει στην Κοινότητα και απειλεί…

Μπορεί πανελλαδικά να καταγράφεται ύφεση νέων κρουσμάτων covid-19, ωστόσο η πίεση στα Νοσοκομεία όλης της χώρας δεν έχει υποχωρήσει σε μεγάλο ποσοστό και ειδικά στο κομμάτι των διασωληνωμένων.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που μετά από τρεις και πλέον μήνες επιβεβαίωσε λιγότερους από 400 διασωληνωμένους (είχε να συμβεί αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου 2021), μπορεί να αφήνει μια κάποια αισιοδοξία, όμως κι αυτός ο αριθμός δεν είναι μικρός. Αν μάλιστα κάποιος υπολογίσει ότι από τότε χάσαμε περίπου τον ίδιο αριθμό συμπολιτών μας, με όσους είχαμε χάσει μέχρι τότε (μέσα σε ένα χρόνο), τότε σίγουρα τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα.

Χαρακτηριστικά ο αριθμός των θανάτων στις 28/2/21 ήταν 6.504 και τώρα οι απώλειες έχουν φτάσει ήδη στις 12.277!

Τις δυσκολίες και την επιθετικότητα του μεταλλαγμένου ιού τη διαπιστώνουμε στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μετά από τρεις μήνες από τότε που η ΜΕΘ Covid παρουσίασε και πάλι πληρότητα 100% έφθασε στις 6 Ιουνίου να νοσηλεύει 9 ασθενείς, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες 27 με 76 ετών (διάμεση ηλικία τα 65 έτη). Πρέπει να τονιστεί όμως ότι τέσσερις ασθενείς που εξήλθαν τις ΜΕΘ Covid, εξακολουθούν και νοσηλεύονται στη Γενική ΜΕΘ. Με λίγα λόγια ο κορωνοϊός απασχολεί και τις μισές κλίνες από την άλλη Μονάδα Εντατικής που καλείται να εξυπηρετήσει όλα τα δύσκολα περιστατικά που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Πριν μερικά 24ωρα πάντως είχαμε την έξοδο 69χρονης Λαμιώτισσας από τη ΜΕΘ Κορωνοϊού για την Κλινική στο Πέτρινο κτίριο. Εκεί βρίσκονται συνολικά 20 ασθενείς, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εισαγωγές υπερίσχυσαν των εξιτηρίων.

Δυστυχώς ο ιός αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι παντού και δεν καταλαβαίνει από υψηλές θερμοκρασίες δημιουργώντας προβλήματα σε ένα μεγάλο ποσοστό όσων προσβάλει.

Ελπίδα, η ικανοποιητική πορεία των εμβολιασμών που αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλη Ιουνίου οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Φθιώτιδα θα πλησιάσουν τους 40.000.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση