Φθιώτιδα: Τρεις δήμοι για εφτά κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 09:51 Φθιώτιδα: Τρεις δήμοι για εφτά κρούσματα

Στα 60 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς...

Σε τρεις δήμους μοιράζονται τα εφτά (7) νέα περιστατικά covid που χρεώνει ο ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα στο χάρτη της Τρίτης 8 Ιουνίου.

Λαμία και Δομοκός έχουν από τρία, ενώ τη λίστα συμπληρώνει η Μαλεσίνα.

Συγκεκριμένα, στη Λαμία βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ένα 10χρονο κορίτσι, ένας 25χρονος και μία γυναίκα 59 ετών.

Στο Δομοκό, έχουμε δύο γυναίκες 33 και 47 ετών και έναν άνδρα 51 ετών  και τέλος μία 27χρονη είναι το κρούσμα που ανιχνεύθηκε στη Μαλεσίνα.

Στην υπόλοιπη Στερεά

Δεν είναι το ίδιο καλά τα πράγματα στην Εύβοια που έχει σταθεροποιηθεί σε διψήφιο νούμερο εδώ και μήνες. Μάλιστα τα 28 κρούσματα που ανακοίνωσε αρχικά ο Οργανισμό, έγιναν στην πορεία 29, ανεβάζοντας και τον συνολικό αριθμό των νέων περιστατικών στην Περιφέρεια στα 60 (την προηγούμενη Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 61).

16 από τα 29 είναι στη Χαλκίδα ανάμεσα τους και μωρό, αλλά και τρία ανήλικα παιδιά. Τα υπόλοιπα εντοπίζονται σε Ψαχνά (2), Κάρυστο (2), Νέα Αρτάκη (2), Σκύρο (2), Αμάρυνθο, Κύμη, Λούτσα, Νέα Λάμψακο και Στενή (από 1). Ηλικίες από 0 έως 67 ετών και διάμεση τιμή στα 33 έτη.

Ομοίως ανησυχητικά παραμένουν τα πράγματα στη Βοιωτία που παρουσιάζει 21 νέες μολύνσεις. Οι περισσότερες στη Θήβα 12 και οι υπόλοιπες σε Λιβαδειά (2), Αγ. Γεώργιο, Αντίκυρα, Αράχωβα, Παραλία Διστόμου, Άσπρα Σπίτια, Κυριάκι και Οινόφυτα (από 1).

Τέλος η λίστα συμπληρώνεται με τρία (3) νέα κρούσματα στη Φωκίδα. Και τα τρία στην Άμφισσα σε γυναίκες, 39, 49 και 65 ετών. Σημειώνουμε ότι έχουν ήδη αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους το ΚΕΠ του Δήμου Δελφών και το γραφείο της ΠΕ Φωκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση