Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αρκετά θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 17:40 Λαμία: Αρκετά θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Εξακολουθεί να παρατηρείται έντονη ενδοοικογενειακή μετάδοση…

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου οι δειγματοληψίες στη Λαμία με γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων.

Σε σύνολο 396 δειγματοληψιών, βρέθηκαν έξι (6) θετικά που μεταφράζεται σε ποσοστό θετικότητας λίγο πάνω από το 1,5%.

Μάλιστα στην οδό Φιλίας σε σύνολο 229 τεστ, βρέθηκαν τα πέντε (5) θετικά που μεταφράζεται σε ποσοστό 2,18%, αριθμό που είχαμε να δούμε από αρχές Μαΐου!

Το ενθαρρυντικό είναι ότι τα τρία βρίσκονται στην ίδια οικογένεια, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι ο ιός εξακολουθεί να παραμένει ζωντανός χάρη στην ενδοοικογενειακή μετάδοση που όμως είναι πιο ελεγχόμενη. Και τα άλλα δύο περιστατικά ήταν επίσης επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το άλλο περιστατικό ανιχνεύθηκε στις δειγματοληψίες της Κοινότητας Σταυρού. Εκεί έγιναν 45 τεστ και βγήκε ένα (1) θετικό (ποσοστό 2,22%). Και εδώ ανέφερε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είχε μάλιστα συμπτώματα.

Την ίδια μέρα έγιναν δύο ακόμη δράσεις. Μία στην πλατεία Ελευθερίας από τον ΕΟΔΥ με 63 τεστ και άλλη μία στο Αμαξοστάσιο του δήμου για δημοτικούς υπαλλήλους από την Ομάδα Covid με 59 τεστ. Όλα ήταν αρνητικά.

Οι δράσεις συνεχίζονται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 11 Ιουνίου

-Πλ. Ελευθερίας

  09.00-13.00

-Πλ. Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα

  11.30-14.00

Κυριακή 13 Ιουνίου

-Οδός Φιλίας

  09.00-13.00