Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Νέα εισαγωγή ασθενούς στη ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 07:57 Νοσοκομείο Λαμίας: Νέα εισαγωγή ασθενούς στη ΜΕΘ Covid

Με πολύ αργούς ρυθμούς υποχωρούν τα σοβαρά περιστατικά. Μειώθηκαν αισθητά οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα…

Σαφής μείωση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αποτυπώνεται και στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς τα εξιτήρια έχουν ξεπεράσει τις εισαγωγές.

Ειδικότερα τις τελευταίες 4 εβδομάδες παρατηρείται αυτή η σημαντική αλλαγή, φθάνοντας την 22η εβδομάδα του 2021 ο λόγος εισαγωγών / εξιτηρίων να είναι 0,74 (περίπου 4 εξιτήρια για κάθε τρεις νέες εισαγωγές)

Αυτό φαίνεται και στο Νοσοκομείο Λαμίας στην Κλινική ήπιας νοσηλείας στο Πέτρινο κτίριο όπου από την Τετάρτη (9/6) νοσηλεύεται μονοψήφιος αριθμός ασθενών. Συγκεκριμένα τα δύο τελευταία 24ωρα οι ασθενείς είναι 8 από 10 που ήταν στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Αυτό που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας είναι ότι αυτή η μείωση των κρουσμάτων δεν αποτυπώνεται το ίδιο γρήγορα στους διασωληνωμένους ασθενείς covid (376 την Πέμπτη 10 Ιουνίου) και φυσικά στους θανάτους. Και πάλι η κατάσταση στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας είναι ενδεικτική. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι 8 και παραμένουν μόνο 4 κρεβάτια κενά!

Μέχρι τις 30 Μαΐου η πληρότητα ήταν 100%, έχοντας χρειαστεί μάλιστα να διακομιστεί ένας ασθενής στη ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας! Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε δύο θανάτους, αλλά και τρία εξιτήρια για την Κλινική ήπιας νοσηλείας μιας 69χρονης από τη Λαμία, μιας 60χρονης από το Καρπενήσι και ενός 47χρονου από την Αταλάντη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης όμως είχαμε και την 1η εισαγωγή για τον Ιούνιο, ενός ηλικιωμένου ασθενή 83 ετών. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία από όσους νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, έξι άνδρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 67 έτη όπως ακριβώς και στο σύνολο της χώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πίεση και στη Γενική ΜΕΘ παραμένει σε υψηλά επίπεδα με μόλις ένα άδειο κρεβάτι (στα 8) μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα οι μισές κλίνες είναι κατειλημμένες από ασθενείς στους οποίους η covid-19 άφησε σοβαρά προβλήματα και εξακολουθούν να χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ακόμη και μετά την αρνητικοποίησή τους στον ιό.