Πανελλαδικές 2021: Στην τελική ευθεία 1335 υποψήφιοι στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 08:00 Πανελλαδικές 2021: Στην τελική ευθεία 1335 υποψήφιοι στη Φθιώτιδα (φωτογραφία INTIME)

Που, πότε και πόσοι ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων. Το μήνυμα της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…

Με self test ξεκίνησε την Πέμπτη 10 Ιουνίου η μάχη του συνόλου των υποψηφίων ΓΕΛ - ΕΠΑΛ για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως είναι γνωστό τα πρώτα τεστ αντιστοιχούν στην πρώτη εβδομάδα των εξετάσεων, που ξεκινά για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ στις 14 και τις 15 Ιουνίου, αντίστοιχα . Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το δεύτερο self test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 έως την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Αριθμός υποψηφίων

Στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας, ρίχνονται στη μάχη 3.831 υποψήφιοι/ες σε Γενικά Λύκεια και 852 υποψήφιοι/ες σε ΕΠΑ.Λ. διεκδικώντας 77.415 θέσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Από αυτές 877 στα Τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στη Λαμία.

Από τους παραπάνω οι 1.133 και οι 202 αντίστοιχα, προέρχονται από τη Φθιώτιδα.

Πιο αναλυτικά από τα ΓΕΛ της Φθιώτιδας έχουμε 1092 μαθητές και μαθήτριες που θα εξεταστούν γραπτώς και 41 προφορικά.

ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ (ΓΡΑΠΤΑ Κ΄ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ)

Αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ έχουμε 194 μαθητές/τριες που θα εξεταστούν γραπτώς και 8 προφορικά.

Εξεταστικά Κέντρα

Τα εξεταστικά κέντρα που θα «φιλοξενήσουν» τους παραπάνω υποψηφίους είναι 15 για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των ΓΕΛ και 2 για τους «συναδέλφους» τους των ΕΠΑΛ. Αντίστοιχα στη Στερεά Ελλάδα είναι 53 για τα ΓΕΛ και 11 για τα ΕΠΑΛ.

Τα εξεταστικά κέντρα στη Φθιώτιδα:

1ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

2ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

3ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

4ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

5ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

6ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

ΓΕΛ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΓΕΛ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΓΕΛ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

ΓΕΛ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΓΕΛ Κ.ΒΟΥΡΛΩΝ

ΓΕΛ ΜΩΛΟΥ

ΓΕΛ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΓΕΛ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

ΓΕΛ Κ.ΤΙΘΟΡΕΑΣ

----------------------------

1ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ

1Ο ΕΠΑΛ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

* Η προφορική εξέταση των υποψηφίων για τα Γενικά Λύκεια θα γίνει στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας και των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στην Αθήνα.

** Οι εκπαιδευτικοί που αποτελούν τις Λυκειακές Επιτροπές ανά εξεταστικό κέντρο είναι 9 ή 8 και στο σύνολο 142.

Το μήνυμα της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Φθιώτιδας

Με ιδιαίτερη συγκίνηση στις πρώτες Πανελλαδικές εξετάσεις από τη θέση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας η κα Δήμητρα Τσιάκα απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Οδεύοντας προς το τέλος της διδακτικής διαδικασίας του έτους 2020-2021, σας συγχαίρω όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, για το απαράμιλλο ήθος, την εργατικότητα και την ευσυνειδησία που επιδείξατε στις πρωτοφανείς και απροσδόκητες εκπαιδευτικές συγκυρίες της φετινής σχολικής χρονιάς. Ολοκληρώσατε την ύλη και περατώσατε το παιδαγωγικό σας καθήκον με σύμμαχο την Τεχνολογία, πράγμα που προϋποθέτει τεχνογνωσία και ποιότητα του παραγόμενου έργου. Οι μαθητές με μεράκι αξιοποιήσατε τις ατομικές δυνατότητες σας, συστηματοποιήσατε την καταβαλλόμενη προσπάθεια σας, εξοικειωθήκατε στην έρευνα και αρχειοθετήσατε τη γνώση σας.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους να είστε χαρούμενοι, να απολαμβάνετε τα αποτελέσματα του μόχθου σας και η παρούσα αποκτηθείσα τεχνολογική εμπειρία να γίνει θρυαλλίδα επιτυχίας για τη μετέπειτα ζωή σας.

Ιδιαίτερα εύχομαι στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις καλή δύναμη στην τελική πορεία σας, αυτοσυγκέντρωση στη μελέτη σας και αταλάντευτη επιτυχία στο στόχο σας. Απευθύνω τέλος θερμή παράκληση σε γονείς και υποψηφίους να επιδείξετε υπομονή και καρτερικότητα στα μέτρα προφύλαξης και διασφάλισης της προστασίας όλων των συμβαλλομένων, για να μην απουσιάσει κανείς από το στοχευμένο όνειρο της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με τον τρόπο του ο καθένας να αυξήσει τις δυνατότητες πραγμάτωσης των ανθρώπινων αξιών αλλά προπάντων της προσδοκώμενης  ελευθερίας όλων μας

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Από Δευτέρα 14 Ιουνίου λοιπόν οι υποψήφιοι και υποψήφιες ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

3. Ειδικά Μαθήματα (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που αναγράφεται παραπάνω.

Κέντρα και Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σε  συνεργασία με τα πέντε Κ.Ε.Σ.Υ. αρμοδιότητας της (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας,  Φωκίδας) δημιούργησε τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης και σχετικών οδηγιών στις  οποίες μπορούν να απευθύνονται τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Η γραμμή θα λειτουργεί μέχρι τη λήξη της  εξεταστικής περιόδου (τέλος Ιουνίου).

Αναλυτικά ανά διεύθυνση Εκπαίδευσης:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση