Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις αιμοδοσίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 08:08 Δράσεις αιμοδοσίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Το μήνυμα του διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και για τη τριήμερη εθελοντική δράση που διοργανώνει το Τμήμα Αιμοδοσίας του.

«Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ερυθρό Σταυρό ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης για την ανιδιοτελή προσφορά του. Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι:

«Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό»

Το μήνυμα υπογραμμίζει την ουσιαστική συμβολή των αιμοδοτών στη διατήρηση της ζωής και στην βελτίωση της υγείας των ασθενών. Τη συμβολή για τη δημόσια υγεία, της ύπαρξης διαθέσιμων προϊόντων αίματος και πλάσματος που σώζουν εκατομμύρια ζωές και βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής πολλών ασθενών κάθε μέρα.

Τη φετινή χρονιά λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, δεν επιτρέπονται ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις. Περισσότερο, από κάθε άλλη χρονιά, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που με την προσφορά τους σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λαμίας διοργανώνει σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης μας ένα τριήμερο εορταστικών Αιμοδοσιών ανοιχτών για όλους όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου Κινητό Συνεργείο Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στην οδό Διάκου 3 (συμβολή με Ροζάκη Αγγελή) από 9:30 έως 13:30, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και το Γραφείο Εθελοντισμού.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου Κινητό Συνεργείο Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Άμπλιανης Λαμίας, από 10:00 έως 13:30, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου Κινητό Συνεργείο Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας στην Πλατεία Διάκου, από 9:30 έως 13:30, σε συνεργασία με το σύλλογο εργαζομένων στα ΕΛ-ΤΑ Φθιώτιδας».