Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τρία ακόμη κρούσματα έβγαλαν τα τεστ στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 07:26 Λαμία: Τρία ακόμη κρούσματα έβγαλαν τα τεστ στην οδό Φιλίας

Εξακολουθεί να υπάρχει ο ιός στην Κοινότητα και τα μέτρα αυτοπροστασίας παραμένουν αναγκαία…

Συνεχίστηκαν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 οι έλεγχοι από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στην οδό Φιλίας.

Η συμμετοχή με βάση και τους τελευταίους αριθμούς που είχαμε στις δειγματοληψίες της εβδομάδας, αλλά και την ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς 424 συμπολίτες πέρασαν με το αυτοκίνητό τους να κάνουν το τεστ. Τελικό αποτέλεσμα τρία (3) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,71%), που σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα, ιατρό Παύλο Μαμακή, φανερώνει ότι ο ιός παραμένει μαζί μας και είναι απαραίτητα τα μέτρα αυτοπροστασίας προκειμένου να περιορίσουμε τη μετάδοση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα, μία γυναίκα και δύο άντρες νεαρής ηλικίας. Η γυναίκα μάλιστα είχε τα συμπτώματα της νόσου.

Αυτή την εβδομάδα σε τρεις δειγματοληψίες με τη μέθοδο drive through στην οδό Φιλίας πραγματοποιήθηκαν 909 τεστ με 9 θετικά (σχεδόν 1 στα 100 δείγματα), ενώ άλλα 973 έγιναν στα υπόλοιπα σημεία του Δήμου (τα 193 από την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων) με δύο (2) θετικά (το ένα στη δειγματοληψία στο Σταυρό). Ποσοστό θετικότητας 0,58%.