Πανελλαδικές: Αγωνία για 1335 υποψήφιους στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 08:11 Πανελλαδικές: Αγωνία για 1335 υποψήφιους στη Φθιώτιδα (φωτογραφία INTIME)

Ποδαρικό με αρνητικό τεστ και Νεοελληνική Γλώσσα για τους μαθητές των ΓΕΛ…

Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται τη Δευτέρα 14 Ιουνίου σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι/ες των Γενικών Λυκείων και ακολουθούν την Τρίτη 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι/ες των ΕΠΑΛ.

Μέχρι την Κυριακή οι μαθητές και μαθήτριες που είχαν θετικό self test είχαν την υποχρέωση να το επαληθεύσουν προκειμένου να λάβουν το δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου ή να αποδείξουν ότι δεν έχουν νοσήσει και να συμμετάσχουν κανονικά στις εξετάσεις.

Στη Φθιώτιδα στη δειγματοληψία της οδού Φιλίας δεν παρουσιάστηκε θετικό τεστ από μαθητή και ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας, ρίχνονται στη μάχη 3.831 υποψήφιοι/ες σε Γενικά Λύκεια και 852 υποψήφιοι/ες σε ΕΠΑ.Λ. διεκδικώντας 77.415 θέσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Από τους παραπάνω οι 1.133 και οι 202 αντίστοιχα, προέρχονται από τη Φθιώτιδα.

Από τα ΓΕΛ της Φθιώτιδας έχουμε 1092 μαθητές και μαθήτριες που θα εξεταστούν γραπτώς και 41 προφορικά στο πρώτο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Τα εξεταστικά κέντρα είναι 15, στα 6 ΓΕΛ της Λαμίας και στα Λύκεια Δομοκού, Στυλίδας, Πελασγίας, Σπερχειάδας, καμένων Βούρλων, Μώλου, Αταλάντης, Μαλεσίνας και Κάτω Τιθορέας. Η προφορική εξέταση θα γίνει στο 3ο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρωί της Δευτέρας η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Δήμητρα Τσιάκα και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Φθιώτιδας Κατερίνα Καλογήρου θα βρεθούν στο 5ο και στο 4ο Λύκειο.

Την Τρίτη 15 Ιουνίου στη μάχη ρίχνονται 194 μαθητές/τριες των ΕΠΑΛ Φθιώτιδας που θα εξεταστούν γραπτώς και 8 που θα δώσουν προφορικά με πρώτο μάθημα επίσης τα Νέα Ελληνικά.

Τα εξεταστικά κέντρα είναι 2, στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας και Αταλάντης, ενώ η προφορική εξέταση γίνεται στο ειδικό εξεταστικό κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Πέμπτη  24 Ιουνίου 2021  μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Ειδικά Μαθήματα (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που αναγράφεται παραπάνω.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση