Βρήκαν τους κλέφτες που «χτυπούσαν» τα κουδούνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 08:10 Βρήκαν τους κλέφτες που «χτυπούσαν» τα κουδούνια

Συνεργασία της Ασφάλειας Λιβαδειάς με τους συναδέλφους τους της Λαμίας για την εξιχνίαση έξι κλοπών και μίας απόπειρας. Πάνω από 20.000 ευρώ η λεία τους…

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 19-03 έως 22-05-2021, σε περιοχές της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) Έλληνες, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα συνεργού τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως περιγράφεται σε αυτή, οι δράστες επέλεγαν κυρίως αραιοκατοικημένες περιοχές όπου υπήρχαν μονοκατοικίες, δρούσαν πάντα πρωινές ώρες που οι ένοικοί τους συνήθως απουσίαζαν, ενώ για να διαπιστώσουν την απουσία τους, χτυπούσαν αρχικά τα κουδούνια των οικιών τους!

Αν κάποιος απαντούσε προφασιζόντουσαν διάφορα, όπως να ζητούν νερό όπως έγινε σε μια απόπειρας κλοπής.

Επιπλέον, προτιμούσαν να εισέρχονται στις οικίες από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η επιλογή, προέβαιναν στην παραβίαση αυτών.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς υποθέσεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση