Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Δεν τα κατάφεραν δύο συνάνθρωποί μας εξαιτίας του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 08:53 Φθιώτιδα: Δεν τα κατάφεραν δύο συνάνθρωποί μας εξαιτίας του κορωνοϊού

Αυξήθηκαν οι ασθενείς στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνεται η πίεση στη ΜΕΘ…

Μακραίνει η τραγική λίστα με τους θανάτους από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα παρά τη σημαντική μείωση των ημερήσιων μολύνσεων από την επικίνδυνη νόσο.

Τα τελευταία περιστατικά αφορούν βαριά νοσούντες οι οποίοι δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις επιπλοκές της covid. Ειδικότερα, το τελευταίο 3ημερο είχαμε τους θανάτους ενός 63χρονου από τη Λαμία και ενός 69χρονου από χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Ο πρώτος είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας την Πρωτομαγιά και είχε μάλιστα αρνητικοποιηθεί στον ιό. Εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που του δημιούργησε ο κορωνοϊός όμως παρέμεινε στη Γενική ΜΕΘ καθώς χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Ο δεύτερος ασθενής είχε εισαχθεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ στις 23 Μαΐου και δεν μπόρεσε κι εκείνος να κερδίσει τη μάχη με τη νόσο, καταλήγοντας μετά από 20 ημέρες.

Μία ευχάριστη είδηση ήταν την Κυριακή 13 Ιουνίου, η αρνητικοποίηση και η έξοδος από τη ΜΕΘ για την Πνευμονολογική Κλινική του 27χρονου με τετραπληγία. Την ίδια ημέρα όμως χρειάστηκε να γίνει εισαγωγή στη Μονάδα ενός 58χρονου από την Ομβριακή Φθιώτιδας και πλέον στη ΜΕΘ έχουμε 7 ασθενείς.

Δυστυχώς τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά η μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το «πικ» της 19ης Απριλίου (847 άτομα διασωληνωμένα) για να φτάσουμε στα μισά βαριά περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, χρειάστηκαν 48 ημέρες και ενώ μεσολάβησαν 2.713 θάνατοι!

Στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας, μόνο το Μάιο, είχαμε 24 εισαγωγές και προστέθηκαν άλλες 2 τον Ιούνιο. Οκτώ (8) από αυτούς τους ασθενείς δεν τα κατάφεραν, ενώ όπως σημειώσαμε άλλοι εφτά (7) συνάνθρωποί μας εξακολουθούν και δίνουν τον αγώνα για ζωή στη Μονάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε τέλος ότι αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών στο Πέτρινο κτίριο όπου βρίσκεται η Κλινική Covid, καθώς το Σαββατοκύριακο είχαμε νέες εισαγωγές, φθάνοντας έτσι τους εφτά (7).