Σπανός και Καρακάντζας στο έργο αναβάθμισης της «Ενωτικής» νέας και παλιάς ε.ο.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:24 Σπανός και Καρακάντζας στο έργο αναβάθμισης της «Ενωτικής» νέας και παλιάς ε.ο.

Έργο προϋπολογισμού 2,1 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…

Με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς προχωρά το οδικό έργο αναβάθμισης της λεγόμενης «Ενωτικής Οδού», που συνδέει την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας με την παλαιά εθνική Λαμίας - Λάρισας και το Νοσοκομείο της πόλης.

Αυτό επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός που επισκέφθηκε το σημείο όπου γίνονται οι εργασίες, συνοδευόμενος από το χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, τον Πρόεδρο του ΠΣ Ηλία Σανίδα, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Κώστα Καραγιάννη, τον ΠΣ Κώστα Αποστολόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο που αναμένεται να ανεβάσει το επίπεδο ασφάλειας σε ένα δρόμο με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας», υπογράμμισε ο κ. Σπανός.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπεγράφη στα μέσα Απριλίου και οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί το οδικό τμήμα προς το Νοσοκομείο Λαμίας και αυτές τις μέρες εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα.

Εκκρεμούν εργασίες τοποθέτησης αντιολισθηρού ασφαλτικού  τάπητα σε όλο το μήκος του οδοστρώματος. Ακολούθως, θα γίνουν εργασίες οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, διαγραμμίσεων κλπ. για την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού στην ανατολική παράκαμψη της Λαμίας. Εργασίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το έργο  επέκτασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 €.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση