Όταν η συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση ανοίγει νέους δρόμους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 09:24 Όταν η συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση ανοίγει νέους δρόμους

Δείτε για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο.

Όταν πριν λίγο καιρό με πρωτοβουλία του Θύμιου Καραΐσκου οι πέντε δήμοι της Φθιώτιδας έφτιαξαν τον πρότυπο Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», κάνεις δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Οργανισμός αυτός θα είχε ανοίξει νέους δρόμους στην Αυτοδιοίκηση και μάλιστα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νησιωτικό Δήμο εκτός Στερεάς.

Κι όμως ο Δήμος Αλοννήσου ανακοίνωσε ότι διεκδικεί την ένταξη έργων 6 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Και το καταφερε αυτό με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Αναπτυξιακού Οργανισμού, αφού ο Δήμος Αλοννήσου δεν διαθέτει ούτε ένα μηχανικό (!)

Ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης από το όμορφο νησί των Σποράδων ευχαριστεί, μεταξύ άλλων, και τον Δήμαρχο Λαμιέων, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Αμφικτυονίες», με την υποστήριξη του οποίου έγιναν οι τεχνικοί φάκελοι για την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η δήλωση του Δημάρχου Αλοννήσου:

«Διεκδικούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο νησί, εξασφαλίζουμε επαρκές και ποιοτικό πόσιμο νερό, θωρακίζουμε αντισεισμικά τις υποδομές του Δήμου, βελτιώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την Αγροτική οδοποιία, ενισχύουμε την προστασία του περιβάλλοντος  με την Ηλεκτροκίνηση   και οδηγούμε στο ψηφιακό μετασχηματισμό τις υπηρεσίες του Δήμου για την πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για την κατάθεση των παραπάνω έργων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τον Δήμο Αγιάς και τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Γκουντάρα, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ‘Αμφικτυονίες’ και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, αφού ως γνωστόν, ο Δήμος Αλοννήσου, όχι μόνο δεν διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια και Τεχνική Υπηρεσία, αλλά, ούτε ένα Μηχανικό».

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Αλοννήσου στο «Αντώνης Τρίτσης» καλύπτοντας πλήρως το πλαφόν του Υπουργείου Εσωτερικών.:

-Στον Άξονα Προτεραιότητας Περιβάλλον /Υποδομές Ύδρευσης:

«Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Αλοννήσου» προϋπολογισμού 3.034.320€

-Στον Άξονα Προτεραιότητας Ποιότητα Ζωής/ Ανάπτυξη της υπαίθρου- Αγροτική Οδοποιία:

«Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αλοννήσου»

προϋπολογισμού 750.000€

-Στον Άξονα Προτεραιότητας Ψηφιακή Σύγκλιση/ Smart Cities, Ευφυείς Εφαρμογές:

«Ψηφιακή Αναβάθμιση και Μετασχηματισμός Δήμου Αλοννήσου» προϋπολογισμού 333.822,07€

-Στον Άξονα Προτεραιότητας Πολιτική Προστασία- Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια:

“Ωρίμανση έργων και δράσεων για την ανάπλαση του οικισμού Αλοννήσου” προϋπολογισμού 616.438,94€

-Στον Άξονα Προτεραιότητας Ποιότητα Ζωής/ Δράσεις για Υποδομές που χρήζουν Αντισεισμικής Προστασίας:

«Δράσεις αντισεισμικής προστασίας κρίσιμων υποδομών Δήμου Αλοννήσου» προϋπολογισμού  148.800€

-Στον Άξονα Προτεραιότητας Περιβάλλον/ Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους:

“Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Αλοννήσου” προϋπολογισμού 1.158.414,42€

Προσαρμοσμένη αναζήτηση