Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας: Αποχή των μελών του από διαδικασίες σε βάρος 1ης κατοικίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:50 Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας: Αποχή των μελών του από διαδικασίες σε βάρος 1ης κατοικίας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Θανάσης Μακρυγιάννης, το ΔΣ του Συλλόγου στην συνεδρίαση της 14/6/2021, αφού έλαβε υπόψη του και την από 9/6/2021 σχετική απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,  για την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, η εφαρμογή του οποίου θα οδηγήσει σε ορυμαγδό αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος ευάλωτων  κοινωνικών ομάδων, αποφάσισε μέχρι και την 31.7.2021 την αποχή όλων των δικηγόρων - μελών του ΔΣΛ, από την εκτελεστική διαδικασία σε βάρος της πρώτης κατοικίας και ειδικότερα:

1) Την αποχή από τη λήψη απογράφου εκτελεστών τίτλων, ειδικά στη περίπτωση διαταγών πληρωμής επιτρέπεται μόνο η λήψη αντιγράφου αυτής και όχι απογράφου, προκειμένου και μόνο να τηρηθεί η προθεσμία του άρθρου 630Α του ΚΠολΔ.

2) Την αποχή  από τη σύνταξη, υπογραφή  και κοινοποίηση επιταγής  (άρθ.924 ΚΠολΔ) που αποτελεί την 1η πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο εκτελεστό απόγραφη ακρίβεια της αντιγραφής  βεβαιώνεται  από το δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρ. άρθ. 36 παρ. 2 περ. β Κώδικα Δικηγόρων), και στην  οποία επιβάλλεται τελικά defacto η υπογραφή της από δικηγόρο

3) Την αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθ.927 ΚΠολΔ).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com