Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μέχρι 17 Ιουνίου οι εγγραφές για την Α’ Τάξη του 16ου Πειραματικού ΔΣ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 08:08 Λαμία: Μέχρι 17 Ιουνίου οι εγγραφές για την Α’ Τάξη του 16ου Πειραματικού ΔΣ

Ικανοποιητικός ο αριθμός εγγραφών μέχρι στιγμής…

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, με τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων αύριο Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Στη Φθιώτιδα το σχολικό έτος 2020 - 2021 θα λειτουργήσει ως Πειραματικό το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με διαθέσιμες θέσεις έως 46. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μέχρι σήμερα έχουν γίνει 30 εγγραφές, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δημιουργία δύο τάξεων. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 46 η εισαγωγή θα γίνει με κλήρωση, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου για όλα τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Για την υποβολή των αιτήσεων, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε gov.gr, όπου θα βρείτε την ενότητα Εκπαίδευση > Εγγραφή σε σχολείο > Εγγραφή σε Πρότυπο/Πειραματικό Σχολείο ή πατώντας ΕΔΩ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Τι είναι τα Πειραματικά Σχολεία

Στόχος των Πειραματικών σχολείων είναι η ανάπτυξη ερευνητικών, δημιουργικών δράσεων, η πιλοτική εφαρμογή και ο πειραματισμός σε προγράμματα σπουδών, μεθόδους διδασκαλίας, σε νέο εκπαιδευτικό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, σε νέα διδακτικά εργαλεία, σε σχολικά εγχειρίδια και καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, καθώς και ο πειραματισμός σε τρόπους λειτουργίας και διοίκησης της σχολικής μονάδας κλπ.

Σημειώνουμε τέλος ότι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 ως Πρότυπα Σχολεία, το 5ο Γυμνάσιο (92 θέσεις) και το 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας (59 θέσεις) ως συνδεδεμένα.