Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα άνω των 12 εκατ. ευρώ σε τρεις Δήμους της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 08:28 Έργα άνω των 12 εκατ. ευρώ σε τρεις Δήμους της Φθιώτιδας

Συνεχίζονται οι εγκρίσεις μεγάλων έργων στο «Αντώνης Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών…

Ένταξη έργων ύψους 181 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”, ανακοίνωσε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 ο Αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται δύο ακόμη μεγάλα έργα της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα:

Βελτίωση των υποδομών και της διαχείρισης ύδρευσης Αμφίκλειας, Κ.Τιθορέας και Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας,

προϋπολογισμού 4.714.576,78

Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου διαρροών και ασυρμάτων έξυπνων υδρομετρητών στο Δήμο Μακρακώμης,

προϋπολογισμού 4.405.273,60

Το πρώτο έργο αφορά, (α) την αντικατάσταση-επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αμφίκλειας, (β) την αντικατάσταση-εκσυγχρονισμό του εσωτερικού δικτυού ύδρευσης Κ. Τιθορέας, (γ) την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτυού ύδρευσης Ελάτειας, (δ) την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Μπράλου.

Το δεύτερο έργο, την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου διαρροών και ψηφιακών υδρομέτρων σε όλο τον Δήμο Μακρακώμης.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η έγκριση δύο ακόμη μεγάλων έργων στις 4 Ιουνίου στους Δήμους Δομοκού και Αμφίκλειας - Ελάτειας (Για το έργο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας» διαβάστε ΕΔΩ), αλλά και η πρόταση του Δήμου Στυλίδας «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)».

Για το Δήμο Δομοκού εγκρίθηκε το έργο:

Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης,

Προϋπολογισμού 2.282.344,00

Αντικείμενο της πράξης είναι:

Α) Η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία:

- νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών για τις Γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης,

- αναλυτών ενέργειας και Λογισμικού Ενεργειακής Βελτιστοποίησης λειτουργίας και

- η αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με ενσωμάτωση τους στο Κεντρικό Σύστημα Τηλελέγχου Τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών των δεξαμενών και αντλιοστασίων Ύδρευσης. Το σύστημα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕ) Γεωτρήσεων στα δίκτυα ύδρευσης. Οι Σταθμοί Ελέγχου θα καταμετρούν συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο την καταναλισκόμενη ενέργεια, τα δεδομένα αυτά θα αποστέλλονται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), όπου θα επεξεργάζονται κατάλληλα (ΥΠΟΕΡΓΟ 1)

Β) Η παροχή Υπηρεσιών σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης (ΥΠΟΕΡΓΟ 2).

* Σημειώνουμε ότι όλοι οι Δήμοι έχουν καταθέσει ολοκληρωμένους φακέλους και αναμένεται η έγκριση πολύ σημαντικών έργων σε όλες τις προσκλήσεις, τα οποία και θα ανακοινώνει σταδιακά το υπουργείο Εσωτερικών.