Σαρακιώτης: «Κε υπουργέ θα σφυρίξουν ξανά τα τρένα στη Φθιώτιδα…»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 12:15 Σαρακιώτης: «Κε υπουργέ θα σφυρίξουν ξανά τα τρένα στη Φθιώτιδα…»

Ερώτηση στη Βουλή την οποία συνυπογράφουν άλλοι 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Για υποβάθμιση της Φθιώτιδας μέσω της μη εκτέλεσης σειράς δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυό της, αναφέροντας ως παραδείγματα αυτά που εξυπηρετούν τους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας και Δομοκού, αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησής του, την οποία προσυπογράφουν ο πρώην Υπουργός και αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών, Νίκος Παππάς και δεκαοκτώ (18) συνάδελφοι του στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνονται οι κωλυσιεργίες, όπως αναφέρει, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών θυμίζοντας και την απάντησή του σε προηγούμενη ερώτηση (22-02-2021), που είχε καταθέσει ο κ. Σαρακιώτης για το σταθμό του Μώλου στο Δήμο Καμένων Βούρλων και αναφέρει τα εξής:

«…δεν έχουν παραληφθεί ακόμη το κτίριο του σταθμού, τα επιμέρους τμήματα και συστήματά του (γραφείο κίνησης, αίθουσα αναμονής & Η/Μ εξοπλισμός) καθώς και τα συστήματα τηλεδιοίκησης, στα οποία υπολείπονται μικρής κλίμακας εργασίες για την πλήρη ολοκλήρωσή τους»

»Για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων, αναμένεται να υπογραφεί άμεσα η πρώτη συμπληρωματική σύμβασης της Α.Σ. 635/13 (τίτλος έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης της υποδομής και των κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευή της επιδομής, των Η/Μ εγκαταστάσεων, της σηματοδότησης, των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτροκίνησης της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Δομοκός»), στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μώλου»

Ταυτόχρονα, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, στηλιτεύουν το γεγονός της μη εκτέλεσης δρομολογίων που διασχίζουν το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τονίζοντας ότι, οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις Κυβερνητικών στελεχών προς τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και οι κοινές διαπιστώσεις περί λειτουργίας των “τρένων της ανάπτυξης” παραμένουν προς ώρας κενές περιεχομένου. Τα ίδια προβλήματα περιγράφονται και στο Δήμο Στυλίδας, τα οποία και ώθησαν τη Δήμαρχο να αποστείλει επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της οποίας εκφράζεται η έντονη και δικαιολογημένη διαμαρτυρία των δημοτών για τη μη εκτέλεση δρομολογίων της γραμμής “Λιανοκλάδι – Στυλίδα”, ενώ τέλος επισημαίνουν την αδράνεια και τη στασιμότητα που παρατηρείται στη λειτουργία δρομολογίων στο Δομοκό.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επειδή τα παραπάνω συντελούν στο να υποβαθμίζεται συνολικά η περιοχή της Φθιώτιδας καθώς επίσης και στην όξυνση των περιφερειακών ανισοτήτων ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό ποιες είναι οι αιτίες που δεν εκτελούνται τα σχετικά δρομολόγια και ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε αυτά να επαναλειτουργήσουν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση