Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο μηχανολόγος- μηχανικός που «ξεναγεί» Λαρισαίους στην Κίνα… (φωτ.)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 12:55 Ο μηχανολόγος- μηχανικός που «ξεναγεί» Λαρισαίους στην Κίνα… (φωτ.)

Είναι μηχανολόγος – μηχανικός μα ατύπως εκτελεί χρέη διαδικτυακού ξεναγού με περίσσια ικανότητα και χάρη. Ο Απόστολος Ζαούτσος καθημερινά μεταφέρει κυρίως σε Λαρισαίους εικόνες από την μακρινή Κίνα και έχει αποκτήσει όλο αυτό το διάστημα «φανατικό» κοινό. Εργάζεται και ζει τα τελευταία χρόνια στην Ασία και από εκεί έχει βρει έναν δίαυλο επικοινωνίας μέσω… Facebook, με όλους τους ανθρώπους του στην Ελλάδα και κυρίως στη Λάρισα.

Τι κάνει ο Απόστολος Ζαούτσος όμως; Κάτι πολύ απλό.

Καθημερινά όπου και αν βρίσκεται «ανεβάζει» φωτογραφικό υλικό, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους διαδικτυακούς του φίλους. Για τον τρόπο που διασκεδάζουν οι κινέζοι, για τα μέρη που ζούνε, για το φαγητό τους και γενικά περιγράφει την κουλτούρα τους. Ακόμα στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, όταν ο κορωνοϊός ήταν κάτι άγνωστο για το ευρύ κοινό, μιλούσε σε αρκετά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στη χώρα απ’ όπου ξεκίνησε ο ιός.

Με όχημα την μηχανή του και… καύσιμο την ανεξάντλητη διάθεσή του για εξερεύνηση καταφέρνει να καθηλώνει καθημερινά στις οθόνες των κινητών τους και των υπολογιστών τους.

Οι περισσότεροι φυσικά του λένε να συνεχίσει έτσι γιατί μαζί του «ταξιδεύουν» κι εκείνοι.

πηγή: larissanet.gr