Λαμία: Rapid tests σε δημότες και επισκέπτες του Ράλλυ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 09:00 Λαμία: Rapid tests σε δημότες και επισκέπτες του Ράλλυ Φθιώτιδας

Αλλαγές τη νέα εβδομάδα με σταθερά σημεία δειγματοληψιών μέχρι το απόγευμα…

Άγγιξαν τα 500 τα rapid test που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στην οδό Φιλίας το Σάββατο 19 Ιουνίου.

Η δειγματοληψία έγινε σε δύο μέρη, καθώς συνέπεσε με τη διεξαγωγή του 38ου Ράλλυ Φθιώτιδος που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ ως προπομπός του μεγάλου Ράλλυ Ακρόπολις που θα γίνει με επίκεντρο τη Λαμία τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Έτσι οι Ομάδες Υγείας χωρίστηκαν για να κάνουν τεστ στο γενικό πληθυσμό και σε συμμετέχοντες και συνοδούς του αγώνα (δόθηκε επιπλέον χρόνος μέχρι τις 2 το μεσημέρι).

Περίπου 258 ήταν τα τεστ που έγιναν στους πολίτες και άλλα 233 στους ανθρώπους του Ράλλυ, σύνολο 491 δείγματα. Από αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, βρέθηκε μόνο ένα (1) θετικό (ποσοστό θετικότητας 0,2%) και αντιστοιχεί σε νήπιο 6 ετών με συμπτώματα.

Ειδοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία και η Διεύθυνση Υγείας για την ιχνηλάτηση των επαφών του και για τα όσα προβλέπονται για αυτές.

Στο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, όσο και ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό και για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, Παναγιώτης Φώσκολος.

Ο τελευταίος μας παρουσίασε και το εξελιγμένο μηχάνημα ανίχνευσης θερμοκρασίας που τοποθέτησαν οι διοργανωτές στην είσοδο και δοκιμάζεται για ευρεία εφαρμογή σε χώρους συναθροίσεων κοινού και σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το μηχάνημα μετρά αμέσως τη θερμοκρασία σώματος ανάβοντας πράσινο λαμπάκι αν είναι όλα καλά και κόκκινο αν υπάρχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από την κανονική. Στη δεύτερη περίπτωση ακολουθεί υποχρεωτικό rapid test ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση όλοι βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ ήδη πολλοί συμμετέχοντες είχαν ήδη ελεγχθεί με μοριακά τεστ για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από πλευράς Δήμου και ΕΟΔΥ και η συνολική εικόνα μιας ενεργής πόλης με πολλούς επισκέπτες και σημαντικές διοργανώσεις, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Νέα ωράρια δειγματοληψιών

Σημειώνουμε τέλος ότι από τη νέα εβδομάδα, μόνο τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (21/6) ισχύει το κλασικό ωράριο στην οδό Φιλίας για τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ από 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Από την Τρίτη 22 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου, η οδός Φιλίας γίνεται σταθερό σημείο δειγματοληψίας - σύμφωνα με τις οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό -  και θα υπάρχει σταθερό ωράριο από τις 09:00 μέχρι τις 17:00’ το απόγευμα.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς θα συνεχιστούν και οι δειγματοληψίες στο κέντρο της Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση