Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ραψάνη που παίρνει το «μυαλό» επισκεπτών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 11:50 Η Ραψάνη που παίρνει το «μυαλό» επισκεπτών

Ακούς για αυτήν και στη γλώσσα σου φτάνει μια στυφάδα απ’ αυτό το ξινόμαυρο κρασί της. Σου μιλάνε για την πλατεία της και στο μυαλό σου γίνεται εικόνα αυτήν η μοναδική θέα των Τεμπών που σχηματίζεται από κάτω. Διαβάζεις για την κουλτούρα της περιοχής και στη σκέψη παίρνει μορφή το έργο του Καραγάτση.

«Αχ αυτή η πανέμορφη Ραψάνη» αναφώνησαν εκατοντάδες οικογένειες Λαρισαίων που βρέθηκαν το τριήμερο στο μοναδικό αυτό χωριό που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη. Με ιδανική θερμοκρασία η γραφική κοινότητα κατάφερε να καλωσορίσει όσους είχαν την έμπνευση να βρεθούν εκεί για μια ημερήσια εκδρομή. Φεύγοντας εντυπωσιασμένοι απ’ όσα είδαν και αφού γεύτηκαν μπόλικο καθαρό και δροσερό αέρα οι ίδιοι αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή που περιμένει και πάλι να πάρει τα «πάνω» της.

Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν την Κυριακή στο χωριό στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Γιάννη Φασούλα «Η Ραψάνη, ιστορίαλαογραφίατραγούδια» που  πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης Ραψάνης, στην πλατεία της Ραψάνης.

Αρκετοί πάλι ανέβηκαν στο χωριό λίγο μετά το μπάνιο τους στα παράλια του Δήμου Τεμπών με κατοίκους να τονίζουν στο Larissanet.gr πως σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση κόσμου αυτές τις ημέρες.

Κι αν μερικοί δυσκολεύτηκαν με το πάρκινγκ δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν το γεγονός πως βρήκαν χώρο μακριά από την πλατεία ως μειονέκτημα καθώς το περπάτημα είναι ιδανικό για χώνεψη τέτοιων μοναδικών εδεσμάτων.

Η Ραψάνη γίνεται ένας εκπληκτικός προορισμός για οικογένειες που θέλουν κάτι το διαφορετικό σε μια ημερήσια εκδρομή.