Νοσοκομείο Λαμίας: Κατέληξε 67χρονος από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 08:45 Νοσοκομείο Λαμίας: Κατέληξε 67χρονος από κορωνοϊό

Μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των ασθενών μέσα στον Ιούνιο…

Δεν τα κατάφερε, μετά από δύο και πλέον μήνες άνισης μάχης με την covid-19, 67χρονος από την περιοχή της Ιτέας Φωκίδας.

Είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 18 Απριλίου εξαιτίας της ασθένειας και των σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων που επιβάρυναν την κατάσταση του. Χρειάστηκε να διασωληνωθεί στις 13 Μαΐου και για έξι σχεδόν εβδομάδες να δώσει σκληρή μάχη στη ΜΕΘ.

Τελικά τα ξημερώματα της Τρίτης (22/6) κατέληξε, ενώ παρέμενε θετικός στον ιό.

Toν Ιούνιο αν και είχαμε συντριπτικά λιγότερα περιστατικά covid σε όλη τη Στερεά, θρηνήσαμε την απώλεια 19 ατόμων, 11 στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και 8 στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μόνο όμως οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν περιστατικά του Ιουνίου και όλοι οι άλλοι ασθενείς είχαν εισαχθεί τον Απρίλιο ή το Μάιο σε σοβαρή κατάσταση από την covid.

Γενικά τα Νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας που έχουν λάβει και το μεγαλύτερο βάρος στην Κεντρική Ελλάδα σε αυτή την πανδημία, έχουν καταγεγραμμένους 124 και 152 θανάτους αντίστοιχα, από τον περασμένο Νοέμβρη.

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύονται δύο ασθενείς, μια 76χρονη από τη Λαμία και ένας 58χρονος από την Ομβριακή, ενώ στην Κλινική ήπιας νοσηλείας, έχουμε πέντε ασθενείς. Ανάμεσα στα εξιτήρια των προηγούμενων 24ωρων ήταν και ο 17χρονος μαθητής, η εισαγωγή του οποίου είχε γίνει περισσότερο προληπτικά.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έξι (6) ασθενείς στη ΜΕΘ και 11 στην Κλινική ήπιας νοσηλείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση