Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έφυγε» ο Νίκος που άφησε εποχή στη νυχτερινή διασκέδαση της Λαμίας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 08:55 «Έφυγε» ο Νίκος που άφησε εποχή στη νυχτερινή διασκέδαση της Λαμίας! (φώτο: Πολυμερόπουλος, Δουμανάς, Λιάσκος, Λαμπρόπουλος, Σαξώνης)

Ο πάντα χαμογελαστός Varelino μας «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι - Να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.

Ο Λαμιώτης Νίκος Πολυμερόπουλος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και τους φίλους του. Η κηδεία του έγινε στις 5:00' το απόγευμα της Τρίτης στην Ξηριώτισσα.

Ήταν ανήσυχο πνεύμα από μικρός και εκτός από την επιχειρηματική δραστηριότητα που είχε στην οικογενειακή επιχείρηση ποτοποιίας, ήταν εξαιρετικός γραφίστας, αλλά ήταν και οραματιστής με πρωτοποριακές ιδέες. 

Ο Νίκος ή Varelino, όπως τον φώναζαν τα φιλαράκια του, άφησε τη δική του σφραγίδα στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης τις δεκαετίες του '80 και '90, αφού ήταν εκείνος που δημιούργησε με το δικό του ξεχωριστό στυλ cafe - bar και club, μαγαζιά που έγραψαν πραγματικά ιστορία.

Remezzo: πρώην Μπούσιος και νυν Central στην πλατεία Ελευθερίας.
La Baba: φανταστικό rock μαγαζί που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα της Αθήνας εκείνης την εποχής.
Agora: το πρώτο και μοναδικό καλοκαιρινό μαγαζί στο κέντρο της πόλης. Λειτουργεί ακόμα και σήμερα είναι το γνωστό "Crooks".
Opera: δεν υπάρχουν λόγια για το πρώτο χειμερινό μεγάλο club της πόλης στο χώρο του πρώην κινηματογράφου Παλλάς.
Velvet Uderground: τι να πει κανείς γι αυτό το ιστορικό και μοναδικό bar. Απίστευτος χώρος που έχει γράψει ιστορία και μάλιστα είχε φοβερή ομάδα που τον πλαισίωνε.

Ίσως να ξεχνάμε και κάποια αλλά αφού ο Νίκος συμμετείχε σε πολλά σχήματα μαζί με άλλους συνεταίρους, έχοντας δώσει δουλειά σε πολλούς νέους της εποχής, που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε επιχειρηματίες και οι ίδιοι.

(φώτο από το Agora εκείνης της εποχής)

«Ήταν μια εποχή που πολλοί νοσταλγούν. Πανέμορφη σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ο Νίκος ήταν μια ευρηματική φυσιογνωμία. Για την πόλη μας προσέφερε πολλές όμορφες στιγμές στη διασκέδαση με τους χώρους που δημιούργησε. Τι να πρωτοθυμηθούμε Remezzo, La Babba, Agora, Velvet Underground, Opera. Ο χαμογελαστός Varelino μας με την ατάκα στο στόμα του. Να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι....», λέει στο LamiaReport ο Βασίλης Λιάσκος.

«Θυμάμαι όταν νεαρός πρωτοζήτησα δουλειά στην Agora. Δεν θα ξεχάσω την έκπληξη του. "Εσύ θέλεις δουλειά; Έλα αύριο στις 6:00 το απόγευμα". Έλαμπε το πρόσωπό του. Το χαμόγελό του είναι χαραγμένο στη μνήμη μου. Όπως επίσης και πως αποκαλούσε έναν μπάρμαν αν του είχε αδυναμία . Τον έλεγε "Πασά μου". Καλό παράδεισο Νίκο μας», λέει συγκινημένος ο Βασίλης Λιάσκος.

(φώτο από τα εγκαίνια στο Remezzo, πλ. Ελευθερίας)

(Ο Νίκος Πολυμερόπουλος στο Remezzo με Ντελεάνο και άλλους στο bar)

(Ο Νίκος Πολυμερόπουλος με τον Αλέκο Αργυρίου, που επίσης έγραψε τη δική του ιστορία στη νυχτερινή Λαμία)

(Ο Νίκος Πολυμερόπουλος στο Agora με Λάκη Δουμανά, Βασίλη Λιάσκο, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Σωτήρη Σαξώνη).
 
Ξεχωριστή θέση και μοναδική στη καρδιά του η σύντροφός του Γιούλη, η οποία «έφυγε» νέα. «Ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απώλειά της» λένε όσοι τον ήξεραν καλά και ουσιαστικά από το χαμό της και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και για τον ίδιο γιατί είχε «παραιτηθεί» από πολλά πράγματα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του από το LamiaReport.