«Σήμα αριστείας και καλής διακυβέρνησης» στο Δήμο Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 11:02 «Σήμα αριστείας και καλής διακυβέρνησης» στο Δήμο Δομοκού

Στους 11 καλύτερους Δήμους από τους 69 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον…

Μια σημαντική διάκριση για το Δήμαρχο Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο και το σύνολο του Δήμου αποτελεί η βράβευση του στην 11η θέση για το «Σήμα αριστείας στην καλή διακυβέρνηση» (ELOGE) από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Δομοκού κατέλαβε την 11η θέση σε σύνολο 69 Δήμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και 25 που τελικά υπέβαλλαν πλήρη φάκελο.

«Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους εργαζομένους για την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά και τη Δημοτική Αρχή για τη διαχείριση των καταστάσεων που χρήζουν αντιμετώπισης», σημείωσε ο κ. Λιόλιος παραλαμβάνοντας το βραβείο.

«Με διάθεση συνεργατικότητας και σταθερά βήματα συνεχίζουμε την προσπάθεια για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας», συμπληρώνει επίσης ο Δήμαρχος Δομοκού.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την κατάσταση με τα βραβεία.

ELOGE

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2007. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ, το ΙΤΑ και το Συμβούλιο της Ευρώπης και αποτελείται από 12 αρχές, με στόχο την εναρμόνιση και την βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης στις 47 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση (ELOGE) αποδίδεται στους Δήμους που επιτυγχάνουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και των πολιτών μέσω ερωτηματολογίων που οι εμπλεκόμενοι πολίτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι στους Δήμους μπορούσαν να συμπληρώνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το ΙΤΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΙΤΑ, Ηλία Αποστολόπουλο, η ClaudiaLuciani, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ισότητας, Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Διακυβέρνησης, Συμβούλιο της Ευρώπης, η AlinaTatarenko, Επικεφαλής Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης για την Καλή Διακυβέρνηση, Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΤΑ, πρώην Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, π. Δήμαρχος Σάμου, η Πέπη Θεοδώρου, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης & συλλογή ποιοτικών δεδομένων – Ελληνική εμπειρία, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Κάρναβος και ο Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση