Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αυτό είναι το μαχαίρι με το οποίο οι ανήλικοι μαθητές λήστεψαν Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 09:04 Λαμία: Αυτό είναι το μαχαίρι με το οποίο οι ανήλικοι μαθητές λήστεψαν Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Τι λέει η αστυνομία για τη σύλληψη τους…

Προθεσμία για το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου, πήραν οι δύο ανήλικοι δράστες των θρασύτατων ληστειών που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τρίτης (22/6) σε Πρακτορείο ΟΠΑΠ και τον περασμένο Μάιο (11/5/21) σε μίνι μάρκετ στη νότια Λαμία.

Οι δύο δράστες που ήταν μαθητές της Γ’ Λυκείου και έδιναν μάλιστα εξετάσεις, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (23/6) μετά από αξιολόγηση κατάλληλων στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και κατηγορούνται για διάπραξη ληστειών, κατά συναυτουργία.

Όπως περιγράφεται μάλιστα στο σχετικό δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, ο ένας είναι ο φυσικός αυτουργός των ληστειών και ο δεύτερος λειτουργούσε ως άμεσος συνεργός - προπομπός κατόπτευσης και τσιλιαδόρος.

Ο πρώτος ήταν αυτός που απειλούσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με το μαχαίρι της φωτογραφίας, φορώντας  κουκούλα τύπου «full face», για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και τα 1.410 ευρώ από το Πρακτορείο.

Τα χρήματα, όπως και το μαχαίρι αλλά και τα ρούχα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.