Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να δράσουμε πιο αποτελεσματικά για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 17:11 «Να δράσουμε πιο αποτελεσματικά για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών»

Τι είπε στην ομιλία του στη βουλή ο Θέμης Χειμάρας για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την απλούστευση οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

Ο Βουλευτής εστίασε στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά, την ανάγκη ταχύτερης και πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος.

Ενδεικτική της ομιλίας του είναι η δήλωση του Θέμη Χειμάρα στην οποία αναφέρει:

«Η αλήθεια είναι ότι καθυστερούμε.

Σωστές και αναγκαίες οι ρυθμίσεις για τις εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού στο σημερινό νομοσχέδιο, όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα, προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα, προορισμός για τον Τουρισμό Υγείας.

Οφείλουμε να δράσουμε πιο αποτελεσματικά και σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, να συναρμολογήσουμε τα γρανάζια της μηχανής ανάπτυξης που ακούει στο όνομα "ιαματικές πηγές".

Για δεκαετίες, συζητάμε ξανά και ξανά για περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, πολεοδομικά και άλλα προβλήματα που απεμπολούν κάθε επενδυτική πρόταση αξιοποίησης των πηγών μας.

Στη Φθιώτιδα μόνο, οι Θερμοπύλες, τα Καμένα Βούρλα, η Υπάτη και το Πλατύστομο είναι παραδείγματα κρατικής βραδύτητας με τις ευθύνες να βαραίνουν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.»

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Θέμη Χειμάρα: