Στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 10:55 Στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς

Θέματα δασών, χρήσης νερού και χωροταξικού των ΑΠΕ στο τραπέζι…

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) με τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα, είχε την Τετάρτη (23/6) ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Κώστας Παππάς και η Γενική Διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Ζωή Φτίκα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έχουν αναφορά στο Υπουργείο, όπως Δάση, Περιβαλλοντική αδειοδότηση , διαχείριση υδάτινων πόρων. 

Από τον Συντονιστή τέθηκε ειδικά το ζήτημα της ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις άδειες χρήσης νερού, αλλά και η αναγκαιότητα τροποποίησης του Ειδικού Χωροταξικού για τις Α.Π.Ε.

Ο κ. Σκρέκας ανταποκρινόμενος άμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν, ενημέρωσε ότι τον επόμενο μήνα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών και επεξεργάζονται σχέδια για την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των αιτημάτων χρήσης νερού. Ιδιαίτερα για τις Α.Π.Ε, επεσήμανε ότι η τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου.

Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της Αποκεντρωμένης, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό  κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία  και σχέση τόσο του Συντονιστή με τον Υπουργό όσο και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου, όπως, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ  Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com