Νοσοκομείο Λαμίας: Εισαγωγή στη ΜΕΘ 40χρονης με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 08:08 Νοσοκομείο Λαμίας: Εισαγωγή στη ΜΕΘ 40χρονης με κορωνοϊό

Ιούλιος με πέντε ασθενείς στη Μονάδα και στην Κλινική…

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να απλώνει τη σκιά του πάνω στον παγκόσμιο χάρτη, εξακολουθώντας και στη χώρα μας να προκαλεί καθημερινά το θάνατο αρκετών ανθρώπων ενώ τριψήφιος αριθμός ασθενών δίνει μάχη σε κάποια ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο, έγιναν δύο οι ασθενείς στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας με την εισαγωγή 40χρονης από περιοχή της Λοκρίδας.

Το ευτύχημα είναι ότι η κατάστασή της είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπιστεί στο κοντινό παρελθόν και υπάρχει αισιοδοξία για την τελική έκβαση. Ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και έναν 58χρονο από τη Φθιώτιδα που εξακολουθεί και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ από τις 13 Ιουνίου και δεν έχει ακόμη αρνητικοποιηθεί.

Την ίδια ώρα παραμένουν τρεις (3) οι ασθενείς στην Κλινική Covid με την εισαγωγή μίας ακόμη γυναίκας μικρής ηλικίας 45 ετών.

Οι παραπάνω αριθμοί μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την εικόνα που είχαμε στο τέλος της Άνοιξης, ωστόσο παραμένουν ανησυχητικοί. Το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα για τη Φθιώτιδα μέσα στον Ιούλιο είναι άτομα ηλικίας από 2 μέχρι 49 ετών (διάμεση ηλικία τα 31 έτη) δικαιολογεί τη μη αποτύπωση του προβλήματος σε εισαγωγές.

Το ίδιο ισχύει και για το γειτονικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η Εύβοια τις 4 πρώτες ημέρες του Ιουλίου έχει 35 κρούσματα, εκ των οποίων τα 31 κάτω από 46 ετών! Και εκεί νοσηλεύονται δύο άτομα στη ΜΕΘ και τρία στην Κλινική ήπιας νοσηλείας.

Ωστόσο με τη μετάλλαξη «Δέλτα» στην Κοινότητα και το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 50 ετών, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πολύ σύντομα η επικαιρότητα θα απασχοληθεί από νέα αύξηση κρουσμάτων και δυστυχώς εισαγωγών στα Νοσοκομεία της χώρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση