Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμιος Καραΐσκος: «Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες με τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 14:02 Θύμιος Καραΐσκος: «Να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες με τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη» - ΒΙΝΤΕΟ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη από το Δήμο Λαμίας, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΔΑ και της εργολήπτριας εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου για τη πόλη της Λαμίας.

Η κατάσταση με το έργο του φυσικού αερίου στην πόλη της Λαμίας είναι απαράδεκτη και ο Δήμος Λαμιέων αναγκάστηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να σταματήσει τις αυθαιρεσίες της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μετά την κατάθεση των Ασφαλιστικών μέτρων εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου μεταξύ άλλων δήλωσε : «Στηρίζουμε την ανάγκη να συνδεθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις  με φυσικό αέριο και μάλιστα όταν πολίτες και επιχειρήσεις, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, μετά τη κρίση.

Όμως οφείλουμε να επιβάλλουμε το σεβασμό στη πόλη και τις λειτουργίες της, καθώς και τους  δημότες της  που υπηρετούμε καθημερινά από οποιονδήποτε έρχεται στη πόλη μας, ο οποίος οφείλει να σέβεται και τον κόπο κάποιων που εργάζονται για  να φτιάξουν μια πολύ όμορφη  και ανθρώπινη.

Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε  σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και ζητήσαμε να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα για την πόλη και τους πολίτες. 

Nα σταματήσει η ταλαιπωρία τους από της άναρχες παρεμβάσεις των εταιριών που εγκαθιστούν το δίκτυο φυσικού αερίου, να προγραμματίζουν να ενημερώνουν και λαμβάνουν μέτρα προστασίας και να αποκαθιστούν σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και τέχνης.

Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να μετριάσουν την τεράστια όχληση και συγχρόνως στην τεράστια ζημιά μέσα στην πόλη. Δυστυχώς κωφεύουν. 

Ζητήσαμε άμεση δικαστική παρέμβαση και πιστεύουμε ότι το δικαστήριο θα τους υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις τους να πορεύονται σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες.

Ο Δήμος είναι παρών και θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα έτσι ώστε να εφαρμοστούν αυτά που κυρίως θεωρούνται λογικά και αυτονόητα….»

Δικηγόρος του Δήμου ανέλαβε ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και παλιός αυτοδιοικητικός Νίκος Τσακτάνης, ενώ παρών με τη θεσμική του ιδιότητα ήταν και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη και του Δικηγορικού Συλλόγου για την εφαρμογή των κανόνων και των νόμων.

Δείτε το βίντεο:

Τι ζητάει ο Δήμος Λαμιέων με τα ασφαλιστικά που κατέθεσε

Με την αίτηση αυτή ζητείται να υποχρεωθεί η ΔΕΔΑ και οι εργολήπτριες εταιρείες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους από το Νόμο και συγκεκριμένα :

1. Να ενημερώνουν το Δήμο και τις υπηρεσίες του για το χρόνο και το σημείο έναρξης των εργασιών να μην  μένουν κλειστοί βασικοί οδικοί άξονες και δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, κίνδυνος ατυχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των δημοτών.

2. Να υπάρχει  ενημέρωση των διερχομένων για την ύπαρξη των τομών του οδοστρώματος, προκειμένου να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, καθώς και για εναλλακτικές διαδρομές.

3. Στις  εγκάρσιες τομές στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια,  καθώς και στα φρεάτια, να τοποθετείται σήμανση, η οποία αφενός να ενημερώνει τους πολίτες για το είδος των εργασιών που εκτελούνται και τον φορέα εκτέλεσης, αφετέρου δε, να προειδοποιεί τους διερχομένους για την ύπαρξη των τομών του οδοστρώματος και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και επίσης να υπάρχει καθημερινή συμπλήρωση των τομών μέχρι την οριστική τους αποκατάσταση.

4. Μετά την δημιουργία των τομών και φρεατίων επί των οδοστρωμάτων, να μην καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση τους με ασφαλτοτάπητα και να διαρκεί αυτή, όσο το δυνατό συντομότερα ο δε χρόνος διάρκειας της τομής, να επισημαίνεται με σήμανση.

5. Μετά την ολοκλήρωση του έργου επί των τομών και φρεατίων, να γίνεται πλήρης και ασφαλής αποκατάσταση με ασφαλτοτάπητα των τομών των οδοστρωμάτων, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να γίνεται η κατάλληλη διαβροχή του αμμοχάλικου και η σωστή συμπύκνωσή του, προκειμένου η ασφαλτική στρώση να σφραγίσει στο επίπεδο του οδοστρώματος και το επίπεδο της ασφαλτικής στρώσης της τομής να μην βρίσκεται ψηλότερα από την στάθμη του οδοστρώματος και να μη δημιουργούνται συνεχείς προεξοχές («σαμαράκια»)  και 5/ να απαιτείται η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής για την καλή εκτέλεση της τομής, όπως ισχύει για τους λοιπούς Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, το ποσό της οποίας να καθορίζεται με απόφαση της Διεύθυνσης Υποδομών και Τεχνικών Εργων, ανάλογο με το εύρος της τομής και της δαπάνης αποκατάστασής της.