Φθιώτιδα: Τρεις συλλήψεις στην προστατευμένη ζώνη του Μαλιακού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 10:03 Φθιώτιδα: Τρεις συλλήψεις στην προστατευμένη ζώνη του Μαλιακού

Λιμενάρχης Στυλίδας: «Οι έλεγχοι στην περιοχή του Μαλιακού θα είναι συνεχείς»…

Επιβεβαιώθηκε το βραδινό ρεπορτάζ του LamiaReport για τρεις συλλήψεις στην περιοχή «Λιβάρι» του Μαλιακού από στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς που εντοπίσθηκαν στην προστατευμένη και απαγορευμένη για κάθε είδους αλιευτική δραστηριότητα, περιοχή και σε βάρος τους κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Σημειώνουμε ότι ήταν η τρίτη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Στυλίδας στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε 8 ημέρες και σύμφωνα με το Λιμενάρχη Στυλίδας Αντιπλοίαρχο ΛΣ Ευθύμιο Βέτσικα, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα και ένταση σε όλη την περιοχή ευθύνης του.

Διαβάστε το δελτίο τύπου από το Γραφείο ΜΜΕ του Λιμεναρχείου Στυλίδας:

«Σύλληψη ατόμων για παράβαση άρθρου 3 του ν. 4042/12 ΦΕΚ α ́160 ( προστασία περιβάλλοντος-περιοχή natura)

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων από όργανα Υπηρεσίας μας στις 13/7/2021 βραδινές ώρες εντοπιστήκαν στην περιοχή «Λιβάρι» Μαλιακού κόλπου (περιοχή απαγορευμένη για αλιεία & κυκλοφορία- περιοχή Νatura) τρεις (03) ενήλικες αλλοδαποί άνδρες να αλιεύουν με μη προβλεπόμενο αλιευτικό εργαλείο  ενώ βρεθήκαν στην κατοχή τους διάφορα αλιεύματα υπολειπόμενων διαστάσεων ποσότητας περίπου 3 κιλών. Οι ανωτέρω προσήχθησαν στο Λ/Χ Στυλίδας στα πλαίσια του αυτοφώρου. Από Υπηρεσία μας επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις ενώ κατασχέθηκαν προαναφερόμενα εργαλεία και αλιεύματα. Σε εκτέλεση προφορικής εντολής Εισαγγελέα Υπηρεσίας συνεληφθέντες για παράβαση του αρθρου3 του Ν. 4042/12 (ΦΕΚ Α ́160) που τιμωρείται με το άρθρο 28 του Ν. 1650/86 (προστασία περιβάλλοντος) αφέθησαν ελεύθεροι και σχηματιζόμενη αυτών δικογραφία πρόκειται υποβληθεί στο πλαίσιο τακτικής διαδικασίας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση