Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υφαντά από αράχνες στην πρωινή δροσιά της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 12:03 Υφαντά από αράχνες στην πρωινή δροσιά της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Μπορεί το καλοκαίρι στη Λάρισα να χαρακτηρίζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές το χάραμα που δίπλα από το ποτάμι «βασιλεύει» η δροσιά.

Μια ανάσα από τον Πηνειό στήνουν καρτέρια οι αράχνες και ο συνδυασμός είναι ότι χρειάζεται για να στηθεί ένα ωραίο φωτογραφικό σκηνικό για χάρη του Larissanet.gr.

Οι αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους.

Οι αράχνες, που βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική, όντας σαρκοφάγες, τρέφονται κυρίως με έντομα, με άλλες αράχνες, με σαρανταποδαρούσες και άλλα μυριάποδα. Παρόλα αυτά, λίγα είδη είναι εξειδικευμένα αρπακτικά. Μερικές κυνηγούν πλησιάζοντας τη λεία που συναντούν τυχαία. Άλλες χρησιμοποιούν νήματα για να συλλάβουν το θύμα τους.

Πολλές αράχνες στήνουν καρτέρι σε λουλούδια που έχουν παρόμοιο χρώμα με το δικό τους. Χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να πιάσουν ένα ανυποψίαστο έντομο και στη συνέχεια να του δώσουν ένα θανατηφόρο δάγκωμα.

Αράχνες που χρησιμοποιούν νήμα για να συλλάβουν θήραμα, χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές. Οι αράχνες εδάφους κατασκευάζουν σωλήνες με επένδυση από νήμα, μερικές φορές σχηματίζουν καταπακτές, από τις οποίες βγαίνουν για να συλλαμβάνουν τα εισερχόμενα έντομα.

Άλλες αράχνες που ζουν σε στοές, τοποθετούν κλωστές από μετάξι γύρω από το στόμιο του σωλήνα και εκτοξεύουν έντομα. οι δονήσεις των νημάτων ενημερώνουν την αράχνη για την παρουσία ενός θύματος.

(Φωτογραφίες Larissanet.gr)