Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δομοκός γιορτάζει την πολιούχο Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 14:24 Ο Δομοκός γιορτάζει την πολιούχο Αγία Παρασκευή

Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021…

Την πολιούχο προστάτιδα της πόλης του Δομοκού, Αγία και Οσιομάρτυρα Παρασκευή, γιορτάζει ο Δήμος της Βόρειας Φθιώτιδας το διήμερο 25-26 Ιουλίου.

Η ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής αποτελεί τοπική αργία για την έδρα του Δήμου, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από την προηγούμενη με την πραγματοποίηση μέγα πανηγυρικού εσπερινού και παράκληση στην Αγία, στον φερώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό.

Ανήμερα της γιορτής της Οσιομάρτυρος στις 26 Ιουλίου, τελείται ο Όρθρος με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία ιερουργούντος φέτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Συμεών και την παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και πιστών με την πρόβλεψη εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης φέτος με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων θα πραγματοποιηθεί η 29η Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού με θέμα: «Η χάραξη των συνόρων του απελευθερωμένου Ελληνικού Κράτους».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουλίου:

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων & Δημοτικών Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. & Ν.Π.Ι.Δ. και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από το βράδυ της 24ης μέχρι και το βράδυ της 26ης Ιουλίου 2021.

Κυριακή 25η Ιουλίου 2021

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός & Παράκληση

Δευτέρα 26η Ιουλίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

Ακολούθως στις 11:00 π.μ. στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δομοκού θα πραγματοποιηθεί η 29η Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού με θέμα: «Η χάραξη των συνόρων του απελευθερωμένου Ελληνικού Κράτους».

12.30 Δεξίωση των επισήμων στην κεντρική πλατεία

21.30 Μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία Δομοκού

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Δομοκού, κ. Δημήτριος Δήμος.