Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλέξανδρος Κόπτσης από Λαμία: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία του σχολείου»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 09:48 Αλέξανδρος Κόπτσης από Λαμία: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία του σχολείου»

Προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά μετά τις φετινές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, με ένα καινούριο νομοσχέδιο και 11.700 διορισμούς…

Στη Λαμία και τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης στο πλαίσιο περιοδείας του σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας.

Η πρώτη επίσκεψη ΓΓ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς, είχε σκοπό την ενημέρωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γύρω από το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, αλλά και την καταγραφή προβλημάτων και διαφόρων ζητημάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου.

Όπως επισήμανε ο κ. Κόπτσης, το νέο νομοσχέδιο, φέρνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, «αλλάζει τη φιλοσοφία του σχολείου το οποίο και αναβαθμίζει», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην ξένη γλώσσα στα νήπια, τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στους διορισμούς 11.700 εκπαιδευτικών και το πόσο θα βοηθήσουν στο σωστό προγραμματισμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, όσο και η  Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα που φιλοξένησε τη σύσκεψη με τους Διευθυντές όλων των Διευθύνσεων, επισήμαναν την ιδιαιτερότητα της νέας σχολικής χρονιάς κατόπιν μιας δύσκολης περιόδου λόγω covid, ενώ η κα Μπενιάτα στάθηκε και στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας.

Το νομό Φθιώτιδας εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Τσιάκα και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Σιδερά - Χουλιάρα.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Δείτε φωτογραφίες: