Λαμία: Τέσσερις 18αρηδες στα κρούσματα που έβγαλαν οι δειγματοληψίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 09:50 Λαμία: Τέσσερις 18αρηδες στα κρούσματα που έβγαλαν οι δειγματοληψίες

Ο ένας μόλις είχε εμβολιαστεί…

Νέα κρούσματα κορωνοϊού, όλα σε έφηβους ηλικίας 18 ετών, έβγαλαν οι δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021!

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τρεις δράσεις από τις Κινητές Ομάδες του Εθνικού οργανισμού και μία ακόμη από την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 542 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2 (13 λιγότερα από το προηγούμενο 24ωρο) και βρέθηκαν τέσσερα (4) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,74%).

Και τα τέσσερα αντιστοιχούν σε νεαρά άτομα ηλικίας 18 ετών, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, τα οποία γενικά είχαν ήπια συμπτώματα ή και καθόλου. Το ένα επιβεβαίωσε στενή επαφή με άλλο κρούσμα, ένα είχε θετικό self test και επέστρεψε από ταξίδι σε πόλη της Κεντρικής Ελλάδας και ένα άλλο από αυτά είχε κάνει πριν από τρεις ημέρες την πρώτη δόση του εμβολίου, το οποίο βέβαια και δεν προλαβαίνει να δράσει τόσο γρήγορα.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν 227 τεστ στην πλατεία Ελευθερίας με ένα θετικό και 5 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με όλα αρνητικά τα αποτελέσματα.

Στην οδό Φιλίας σε μία από τις τελευταίες δράσεις εκεί, έγιναν 292 τεστ και ανιχνεύθηκαν τρία θετικά, ενώ τέλος 18 γρήγορα τεστ (με όλα αρνητικά) έγιναν στο νέο σημείο στα Γαλανέικα - που θα αντικαταστήσει την οδό Φιλίας - και το οποίο βρίσκεται στο δημοτικό πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Αλύτρωτων πατρίδων και Αγίας Παρασκευής.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου οι δειγματοληψίες θα παραμείνουν στην οδό Φιλίας μεταξύ 09:30’ και 16:30’ προκειμένου να ενημερωθεί και ο κόσμος για την επικείμενη αλλαγή του σταθερού σημείου και τη μεταφορά του στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση