Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τα φωτοβολταϊκά πάρκα έβαλαν στο μάτι τα αγροκτήματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 09:41 Μετά τα φωτοβολταϊκά πάρκα έβαλαν στο μάτι τα αγροκτήματα

Χειροπέδες σε τρία άτομα, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (15-07-2021) επί της εθνικής οδού Θηβών - Χαλκίδας, τρεις (3) Ρομά, ηλικίας 21, 58 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής από περιοχή της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου με στόχο την αποτροπή διάπραξης κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας, εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, το οποίο ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα την ίδια μέρα από αγρόκτημα, στα Λουκίσια Ευβοίας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της κλοπής, όπως επίσης και τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.  

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 21χρονος, από κοινού με έναν ακόμη 31χρονο Ρομά που ταυτοποιήθηκε και άγνωστο αριθμό συνεργών τους τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, είχαν διαπράξει δύο (2) κλοπές καλωδίων από φωτοβολταϊκά πάρκα, ιδιοκτησίας εταιρειών, στις περιοχές:

• Θεσπιές Βοιωτίας, μεσημβρινές ώρες της 26-06-2021 και

• Ελλοπία Βοιωτίας, απογευματινές ώρες της 29-06-2021.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.