Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Δύο ακόμη νεαρά άτομα θετικά στις δειγματοληψίες της οδού Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 08:57 Λαμία: Δύο ακόμη νεαρά άτομα θετικά στις δειγματοληψίες της οδού Φιλίας

Θα συνεχιστούν οι δράσεις στο συγκεκριμένο χώρο παράλληλα με το νέο σημείο στα Γαλανέικα…

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη Σαββατιάτικη (17/7) δειγματοληψία της οδού Φιλίας δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Συμμετείχαν 417 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλον από τις 19 Ιουνίου και βρέθηκαν δύο (2) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,48%). Πρόκειται για νεαρά άτομα ηλικίας 17 και 22 ετών που είχαν συμπτώματα και δεν ανέφεραν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στην οδό Φιλίας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 101 δράσεις δειγματοληψίας από τις 19 Νοεμβρίου. Έχουν διεξαχθεί 33.601 γρήγορα τεστ (περίπου 333 ανά δράση) και έχουν ανιχνευθεί 411 θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,22%). Έχει αναδειχθεί στο πιο «δημοφιλές» σημείο που το προτιμούν οι περισσότεροι πολίτες καθώς γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο προσφέροντας μέγιστη προστασία από επαφές με πιθανά κρούσματα.

Από το δήμο Λαμιέων που υποστηρίζει τις δράσεις των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ από την πρώτη μέρα, έχει παραχωρηθεί το κοντέινερ που βρίσκεται στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα (στη συμβολή των οδών Αλύτρωτων Πατρίδων με Αγίας Παρασκευής) προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δειγματοληψίες το καλοκαίρι.

Παρ' όλα αυτά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου, θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες παράλληλα και στην οδό Φιλίας.