Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 08:08 Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού π. Σεραφείμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Αλλαγή στο πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας του μακαριστού Αρχιμανδίτη π. Σεραφείμ Ζαφείρη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή την Παρασκευή το μεσημέρι.

Κατόπιν συνεχούς συνεννοήσεως και επικοινωνίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αστέριο Χατζηνικολάου Προϊστάμενο της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο ΣΩΤΗΡ», της οποίας αδελφός ήταν ο μακαριστός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης, η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Σεραφείμ θα ψαλεί την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, στις 16:00 μμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Το σκήνωμα του μακαριστού π. Σεραφείμ θα το υποδεχθεί στα προπύλαια του Μητροπολιτικού μας Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας την Τρίτη στις 12:00 μμ, και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 16:00 μμ, όταν και θα ψαλεί η εξόδιος.

Μετά την εξόδιο Ακολουθία το σκήνωμα του μακαριστού πατρός, κατά την τάξη της Αδελφότητος, θα μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, στις 10:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί η ταφή του στο Κοιμητήριο της Αδελφότητας στου Ζωγράφου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Σε περίπτωση τυχόν οποιασδήποτε μεταβολής στο πρόγραμμα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δείτε το βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος μετά την ενημέρωσή του για την απώλεια του τακτικού Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και Διευθυντού του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση